CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i ziyaret etti.

Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Seval Türkeş’e seçme yazıları ve konuşmalarından derlenen "Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş" kitabını hediye etti.

SEVAL TÜRKEŞ'TEN İLLEGAL YAPI UYARISI

Alparslan Türkeş’in hukukun üstünlüğüne önem verdiğini belirten Seval Türkeş, "İnsanlar arasındaki sevgi ve saygıya, edep sınırında çok titizdi" dedi.

Seval Türkeş, illegal bir yapılanmanın söz konusu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu da demokrasi açısından, devletin bütünlüğü, milletin selameti açısından son derece sıkıntılı bir süreç. Biz her zaman memleketimize, milletimize faydalı olan, adalet ve doğrulukla yapılan hizmetlerin yanındayız."

Alparslan Türkeş’in hukukun üstünlüğünü her zaman birinci sırada tuttuğunu ifade eden Seval Türkeş, "MHP’nin de bunu yapması lazım" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu da bütün inançların kaynağının adalet olduğunu işaret ederek, "Bütün peygamberler yer yüzüne gelirken adaleti sağlamak için geliyorlar" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON AÇMIŞTI

Alaattin Çakıcı'nın Kasım ayında Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesinin ardından Seval Türkeş, CHP Genel Başkanına telefon açmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Seval Türkeş'in telefon açmasını şu sözlerle duyurmuştu:

"TELEFONU BENİ DUYGULANDIRDI"

"Siyasi partiler yasasına göre kurulmuş olan bir partinin üstelik Türkiye Cumhuriyeti tarihinde köklü olarak kabul ettiğimiz bir partinin genel başkanının bir mafya liderine sahip çıkması, asıl üzücü olan bu. Geri tartışmaların hiçbir önemi yok.

Bu konuda beni duygulandıran telefon Sayın Seval Türkeş'e ait, aradı büyük üzüntülerini dile getirdi ve bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından da çok büyük bir rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bunu söylemek isterim, diğerlerinin hiçbir önemi yok."