CiddiGazete

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile İdlib'deki gelişmelerin ardından, Suriye sınırının sıfır noktasında birlik komutanları ile bir araya geldi. Toplantıda Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler ve İdlib'de yaşananlar da ele alındı.

Esad rejiminin İdlib’e yönelik kara operasyonu sonrası açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, “Gözlem noktalarımız bu konuda talimatlıdır. Herhangi bir şekilde saldırı, taciz olduğu takdirde tereddütsüz karşılık verecekler” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

- İdlib'de ateşkes sağlanmasına yönelik görevlerini kahramanca yapan 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız, buradan çıkmayacağız. Gözlem noktalarımız bu konuda talimatlıdır.

- Yaptığımız mutabakata saygılıyız, Rusya’nın da bu mutabakata uymasını bekliyoruz. Biz hiçbir şekilde 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız, buradan çıkmayacağız.

Hulusi Akar, Libya tezkeresiyle ilgili olarak da “TSK, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için yurt içinde ve sınır ötesinde nerede görev verilirse yapmaya hazır” dedi.