CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasının başında milletin ve tüm Müslümanların Berat Gecesi’ni tebrik etti.

Bugüne kadar girdikleri 15 seçimin istisnasız tamamında sandıktan açık ara birinci parti olarak çıktıklarını vurgulayan Erdoğan, “Yeni bir imtihanın, 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. Bir kez daha milletimizin huzuruna çıkacak, geçmişin hesabını verecek, gelecekte yapacaklarımızı ortaya koyacak, sonraki beş yıl için seçmenden ruhsat isteyeceğiz” dedi.

‘2023 BİR YOL AYRIMI’

“Şüphesiz her seçim önemlidir, her seçim hayatidir, her seçim belirleyicidir” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama 2023 seçimleri, AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın geleceğinin ötesinde, ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade edecektir. Biz bu seçimde öncelikle, Türkiye’yi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına atfettiğimiz büyük hedeflerine ulaştırarak, ülkemizin demokrasi ve kalkınma kazanımlarını korumanın peşindeyiz. Bununla kalmıyor, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirerek, milletimizi asırlık özlemlerine kavuşturmanın taahhüdünü veriyoruz.”

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Türkiye’nin son 20 yılına damgasını vuran eserlerle, hizmetlerle, projelerle; siyasi, ekonomik ve sosyal reformlarla bu büyük gayeyi hayata geçirmek için gereken altyapıyı kurmaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, “Artık fiziki kalkınma konusunda kayda değer bir eksiğimiz kalmadığını memnuniyetle ifade etmek isterim. Yarın açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü’nün en önemli sembollerinden biri olacağına inandığım kalkınma hamlemizi, ihtiyacımız olan büyük atılımı destekleyecek seviyeye getirdik” diye konuştu.

DÖVİZ, ENFLASYON, FAİZ

Konuşmasının devamında muhalefeti eleştiren Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Yavuz Selim Köprüsü’nü yaptık, ona takıldılar, Osman Gazi Köprüsü’nü yaptık, ona takıldılar. Çünkü akılları böyle şeylere çalışmıyor. İstanbul-İzmir arasını 3 saate düşürdük. Havsalaları almadı. Ana muhalefet, Ordu-Giresun’da denizin üzerinde bir havalimanı yaptık, haberiniz var mı? 25 havalimanından 56 havalimanına çıktık.

Döviz kurundaki, faizlerdeki, enflasyondaki dalgalanmalar geçiş sürecinden kaynaklanmaktadır. Ama biz durmadık, yatırımlarımıza devam ettik.

ŞEHİR HASTANELERİ

Şu anda 19 şehir hastanemiz var. Şimdi onların üzerine gelmeye başladılar. Sizin de eliniz ayağınız oralara düşer. Coronavirüs salgınında şehir hastanelerimiz olmasaydı, bu süreci kolay atlamazdık.

Biz iktidara geldiğimiz zaman paletli ambulansı bırakın, normal ambulans yoktu. Şimdi en sıkıntılı yerlere paletli ambulansla ulaşıyoruz. Aynı zamanda hava ambulanslarımızı devreye aldık. Çünkü biz milletimizi seviyoruz.

SEÇİM KANUNU

Meclise sunulan seçim kanununda yapılacak bu düzenlemeler CHP milletvekillerini rahatlatacaktır. Bu parti vekilleri seçim öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı, boynu bükük başka partilere altın tepside ikram ediliyor. Yeni düzenleme ile CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı milli irade adına utanç verici tablolarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız.”