CiddiGazete- 2020 yılında İyi Parti'den istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok AKP'ye geçti.

Grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok kardeşimizi de ailemize katıyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Allah mübarek etsin diyorum" dedi.

Erdoğan daha sonra kürsüyü İsmail Ok'a bırakırken, Ok yaptığı konuşmada, "Öncelikle Allah utandırmasın. İnşallah hayırlara vesile kılsın diyorum. Niçin buradayım? Çeyrek asırdan fazla kardeş Azerbaycan'ımızın toprakları işgal altındaydı. Türkiye'miz Azerbaycan ne istiyorsa o kadar yanındayız dedi. Çeyrek asırdan sonra kardeş Azerbaycan'ımızın toprakları bağımsızlığa kavuştu" dedi.

Siyasi yaşamında üçüncü kez farklı parti rozeti takan İsmail Ok, transferinin gerekçesini şu sözlerle ifade etti:

"Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, nerede olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eden, içeriden ve dışarından hainlere karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlarını balyoz gibi ezmiştir ve bu vesileyle Kuzey Irak'ta, Suriye'de ve ülkemizin her karış toprağında canlarını feda ederek şehit olan, canını veren, kanını akıtan şehitlerimizi bir kez daha yad ediyorum. Sözün ustasının yanında fazla konuşmaya gerek yok. Türkiye özellikle savunma sanayiinde lig atlamıştır. SİHA'larımızla, İHA'larımızla artık kurulan oyunları bozan, oyun kuran, düşmanlarına korku salan, dostlarına güven veren bir ülke olmuştu. İşte bunun için Cumhur İttifakı dedim, işte bunun için Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti'de mücadelede ben de varım dedim."

MHP'den bir dönem Balıkesir Belediye Başkanlığı yapan, 2 dönem milletvekili seçilen, ardından 1 dönem de İyi Parti'den milletvekili olan İsmail Ok, önümüzdeki seçimde de AKP rozetiyle aday olmaya çalışacak.