CİDDİGAZETE

1979 yılında Fatih Camii avlusunda ölen ve siyasal İslamcıların Deniz Gezmiş'i olarak anılan Metin Yüksel'in kardeşi Müfit Yüksel, sosyal medya hesabından sitem etti.

Kürtçü yazar Müfit Yüksel, "19. Yüzyıl sonunda İstanbul'da mahalli kıyafetleri içinde genç bir Kürt aristokratı" paylaşımı yaparken, paylaşımının altına anında cevap geldi. Yapılan yorumda, "20. yüzyıl sonlarında İstanbul’da iki yiğit Türk genci" ifadeleri kullanılarak, Müfit Yüksel'in ağabeyi Metin Yüksel'i vurdukları iddia edilen MHP'li İhsan Barutçu ve Ali Bilir'in fotoğrafları paylaşıldı.

Müfit Yüksel ise yapılan yoruma, "Cinayetlerinizi, câniliğinizi itiraf ediyorsunuz yani. Rahmetli Şehid Ağabeyim Metin Yüksel'in katillerinin fotoğraflarını koyup, üstelik bir de yiğit diyerek. Fatih Camii avlusunda, silahsız kardeşimi namaz çıkışında kalleşçe katletmek mi yiğitlik" şeklinde bir cevap verdi.

OLAY!

1979 yılında, siyasal İslamcı Akıncılar, ülkücülerin Fatih bölgesine girişlerini, Fatih Camii'nde namaz kılmalarını yasaklamıştı. Bir cuma günü Fatih Camii'nde namaz kılan ülkücülerle, cami içindeki Akıncılar tartıştı. Dışarıya haber gönderilerek, cami avlusuna kalabalık bir grup siyasal İslamcı çağırıldı. Metin Yüksel de camiden çıkacak ülkücüleri vurmak için beklemeye başladı. Camiden çıkan ülkücülerle, onları bekleyen Akıncılar arasında şiddetli kavga oldu. Kavga sırasında kimin patlattığı belli olmayan bir mermi, Metin Yüksel'i öldürdü.

Olayla ilgili suçlanan MHP İstanbul eski İl Başkanı ve bağımsız İstanbul eski milletvekili İhsan Barutçu ile Ali Bilir uzun yıllar cezaevinde yattı.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR: