Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Öğrenci Andı" davasıyla ilgili Danıştaya sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulanan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ile iki avukatın görevine son verildi.

Bakanlığın ayrıca, medyaya yansıyan konulara ilişkin gerekli düzeltici açıklamaları "ek beyan" şeklinde Danıştaya sunacağı öğrenildi.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MEB'in dilekçesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Temyiz dilekçesindeki bölüm AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır. Bahçeli temyiz dilekçesine tepkisinde haklıdır. Bakanımızın başkanlığında oluşturulan, dilekçeye ilişkin görüşü de yansıtmamaktadır. Bakanımızın ve bakanlığımızın oluşturduğu görüşe rağmen, oradaki avukat tarafından bu paragraf oraya ekleniyor. Bu avukatlarla ilişik kesilmiştir, bu bürokratlar da görevden alınmıştır. Bakanımızı çok üzen bu yaklaşım itibarıyla Bakanımız konuyu inceletmiş, bu ifadenin dilekçeden çıkarılmasına ve temyiz sürecinin devam etmesine karar verilmiştir.

Bu sadece bir propaganda ya da sadece duygusal bir yaklaşım değildir, tarih şahidimizdir bununla ilgili olarak. Ulus devlet, uluslaşma teorilerini millet diye çevirerek bu kavramsallaşmaları yüzeysel şekilde yaklaşım olarak kabul etmemiz mümkün değildir.