CiddiGazete- Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybeden MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nın Alparslan Türkeş'le birlikte idamla yargılanan 3 numaralı sanığı devlet eski bakanı Sadi Somuncuoğlu için ilk tören TBMM'de düzenlendi.

TBMM'deki törene, Somuncuoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski TBMM başkanları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek ile eski ve yeni milletvekilleri katıldı.

Özgeçmişinin okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Somuncuoğlu için dua edildi. Somuncuoğlu'nun cenazesi memleketi Aksaray'da toprağa verilecek.

Somuncuoğlu, bir süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde dün vefat etti.

Aksaray'da 1940 yılında dünyaya gelen Somuncuoğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu.

Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde bir dönem görev yapan Somuncuoğlu, Türk Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

12 Eylül dönemindeki MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda 3 numaralı sanık olarak idamla yargılanan Sadi Somuncuoğlu, Anap ve MHP'den üç dönem milletvekili oldu. 1999 seçimlerinden sonra kurulan koalisyon hükümetinde devlet bakanlığı yapan Somuncuoğlu, cumhurbaşkanlığına aday olduğu için bakanlıktan azledildi ve Devlet Bahçeli tarafından da MHP'den üyeliği silindi.

Cenaze törenine MHP'nin mevcut yönetiminden resmi katılım olmadı.

Ankara'daki törenin ardından merhum Sadi Somuncuoğlu'nun naaşı memleketi Aksaray'a getirildi ve Ervah Mezarlığı'ndan sonsuzluğa uğurlandı. Aksaray'daki cenaze törenine İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.