CiddiGazete- Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, KRT TV'de yayımlanan "Şimdiki Zaman" isimli programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sencar, erken seçimin yapılması gerektiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı üzecek anket çalışmasından ipucu verdi.

Gürkan Hacır'n "Erken seçim tartışmaları aldı yürüdü, sizin tespitiniz nedir? Sizce bir erken seçim olacak mı?" sorusu karşısında şunları söyledi:

"Bunu iki şekilde yanıtlayabiliriz. Birincisi erken seçim olmak zorunda; çünkü üçüncü cumhurbaşkanlığı dönemi için bu gerekli. İkincisi ise erken seçimin ne zaman olacağı.

Buna da Tayyip Bey karar verecek, 'şu an seçime gitsem kazanır mıyım?' diye soracak. Eğer 'Evet' cevabını alacak konjonktürü yakalarsa erken seçime gideriz. Kısacası erken seçimi birilerinin istemesi değil, Tayyip Bey'in kazanacak konjonktürü bulması belirleyecek."

ANKETTEN MANSUR YAVAŞ ÇIKTI

Bu açıklamadan sonra, ortaya sık sık anketler çıktığını hatırlatan Hacır, Özer Sencar'a yakın tarihte bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

"Her ay yapıyoruz" cevabı üzerine sonuçları soran Gürkan Hacır'a Sencar şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Tayyip Erdoğan'ın önünde çıkıyor.

Yalnız Mansur Bey'in oyu hata sınırları üzerinde Erdoğan'ın önünde çıkarken, İmamoğlu hata sınırları içinde Erdoğan'ın önünde çıkıyor."