CİDDİGAZETE/ÖZEL

İYİ Parti Genel Başkanlığını bırakma kararı alan Meral Akşener için partililer seferber oldu. 12 Ağustos'ta yapılacak kurultayda yeniden aday olmayacak Akşener için partililer cumartesi günü "dön" çağrısını yineleyecek.

Sandıklı'daki çalıştayın ardından oğlu Fatih Akşener'in evinde kalan, kendi evine henüz geçmeyen Meral Akşener, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda genel kurulda aday olmayacağını tekrar vurguladı.

Oğlunun evinde torunuyla vakit geçiren ve siyasetten uzak duran Meral Akşener için partililer cumartesi günü kalabalık bir grupla "dön" çağrısını tekrarlayacak.

Üsküdar'daki evinde sadece eşi Tuncer Akşener olmasına rağmen, pencere demirlerine kendilerini zincirleyen, masa iskemle atıp beklemeye başlayan partililere, cumartesi günü çok daha geniş bir grup katılacak.

Cumartesi gününe kadar kendi evine dönüp dönmeyeceği bilinmeyen Akşener için İYİ Parti teşkilatları görkemli bir çağrı programı yapacak. Meral Akşener içeride olmasa bile partililer, genel kurulda tekrar aday olması için genel başkanlarına evinin önünde "dön" çağrısı yapacak.

Bu arada, Akşener'e telefonla dahi hiçbir partili ve genel başkan yardımcısı ulaşamadı. Kamuoyundaki "Görüştüm, konuştum" açıklamalarının doğru olmadığı öğrenildi. 

BAŞKAN ADAYLARI BEKLEMEDE

Meral Akşener'in tekrar aday olmayacağını bildirmesinin ardından başkan adayları da kulis çalışmalarına başladı. Tepki almamak için nabız yoklamaları şimdilik kapalı kapılar arkasında devam ediyor.

Parti tabanı Meral Akşener'den ümidi kesince, başkan adayları da kameralar önünde açıklama yaparak koltuğa talip olacak.

Partiye geldiği ilk günden beri tabandan tepki gören Koray Aydın, şu anda bir numaralı başkan adayı. Teşkilatları kendisi yapan Aydın, başkanlığın en favori ismi olarak görülüyor.

Koray Aydın'ın, TBMM'de de aynı komisyonda çalıştığı yol arkadaşı Dursun Müsavat Dervişoğlu ile birlikte hareket etmesi ve delegeyi imzaya razı etmesi için yerel seçimleri koz olarak kullanması bekleniyor.

Koray Aydın, "Aday mısınız?" sorusuna cevap vermemek için bugün katılacağı Habertürk'teki canlı yayına çıkmadı.

Bir diğer muhtemel başkan adayı da Ümit Özdağ olacak. Ümit Özdağ'ın da bir kaç gün sonra kararını kamuoyuyla paylaşması öngörülüyor.

Mevcut tabloda, bu iki ismin dışında İYİ Parti'de başkan adayı çıkmayacak gibi görünüyor.

Önümüzdeki hafta pazartesi veya salı gününden itibaren başkan adaylarının açıklama yapması bekleniyor.

Bu arada İYİ Parti'nin kongresi seyirciye kapalı olacak. Kongre salonuna seyirci alınmayacak, salona sadece delegeler girebilecek.