CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı'nda büyük FETÖ operasyonu gerçekleştirildi. Doğu ve Güneydoğu illerinde görevli vali yardımcısı ve kaymakamların ağırlıklı olduğu 100'e yakın mülki amir, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınarak ihraç edildi.

Bir hafta önce Malazgirt Zaferi etkinliğinde devletin zirvesine ev sahipliği yapan Ahlat'ın kaymakamı Erkan İsa Erat da FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan isimler arasında yer aldı.

İki gün önce açığa alınan Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, 26 Ağustos'ta ilçesinde devlet protokolünü ağırladı.

AHLAT'A 1 YIL ÖNCE ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ile ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektiren kaymakam Erat, sosyal medya hesabından bu fotoğrafları "1071 Ahlat etkinliğimizden" diyerek paylaştı.

ÇOCUĞUNU SÜLEYMAN SOYLU'YA SEVDİRDİ

2017 yılında Afyonkarahisar'da yapılan Belediye Başkan Vekilleri 4'üncü Değerlendirme Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantı sonrası Erkan İsa Erat'ın "Alp" adlı bebeğini sevip ellerini ve ayaklarını öptü. Soylu, aracına binmeden önce, Erat'la bir süre sohbet etti.

ERKAN İSA ERAT KİMDİR?

1985 yılında Erzurum ili İspir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli ili Darıca ilçesinde, lise öğrenimini ise 2002 yılında Trabzon ili Akçaabat ilçesinde bitirdi.

Aynı yıl girdiği Üniversite sınavında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı.

Buradan 2006 yılında mezun oldu. Evli olup İngilizce bilmektedir.

KARİYERİ

Ekim 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği Amerika Birleşik Devletleri Virginia Eyaletinin Norfolk kentinde bulunan University Of Old Dominion Üniversitesi'nde bir yıl süreyle dil eğitiminin yanı sıra "Yerel ve Merkezi Yönetim" alanları ile "Kriz Yönetimde Liderlik, Koordinasyon ve İletişim" alanlarında çalışmalarda bulunarak Ekim 2011'de Türkiye'ye döndü.

2009 yılında Yozgat Kaymakam adayı, Aralık 2009 - Mayıs 2010 Yeşilova (Burdur) ilçe kaymakamı,

Mart 2012 - Eylül 2014 tarihleri arasında Karaman Ayrancı ilçesi Kaymakamlığı ile eş zamanlı olarak Vali Yardımcısı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri,

2014-2016 tarihleri arası Sivas Gölova ilçesi Kaymakamı, Kasım 2016 - Ağustos 2019 tarihleri arası Tutak Kaymakamı ve Tutak Kayyum Belediye Başkanı görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı'nın 07.08.2019 tarih ve 2019/268 sayılı kararnamesiyle Ahlat Kaymakamlığı'na atandı.

AÇIĞA ALINAN MÜLKi AMİRLER

VALİ YARDIMCILARI

Bedir Deveci (Adıyaman)

Nebi Çanga (Artvin)

Cevat Uyanık (Artvin)

Yusuf Gemici (Bingöl)

Kemal Karahan (Bitlis)

Mehmet Fevzi Dönmez (Düzce)

Yunus Koç (Iğdır)

Barbaros Baran (Karabük)

İdris Akça (Muş)

Murat Girgin (Sinop)

Fatih İzmir (Şırnak)

Akın Zor (Tunceli)

Ferhat Atar (Van)

KAYMAKAMLAR

Erkan İsa Erat (Ahlat)

Sadettin Doğan (Kahta)

Bedirhan İmamoğlu (Besni)

Hasan Doğan (Diyadin)

Abdullah Kadıoğlu (Patnos)

Fatih Dülgeroğlu (Arhavi)

Muhammet Furkan (Güroymak)

Hakan Şeker (Uzundere)

Mustafa Selim (Narman)

Cevat Gün (Tirebolu)

Emre Yalçın (Malazgirt)

Ahmet Demirci (Erzin)

Yasin Yunak (İnebolu)

Ahmet Altun (Bahşili)

Barbaros Akbulak (Pötürge)

Hamza Özer (Akçakale)

Adem Can (Çaldıran)

Fatih Sayar (Gürpınar)

Fatih Okumuş (Boğazlıyan)

Hasan Günaydın (Asarcık)