CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerin sorunlarını dile getiren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi. Bakan Soylu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin bugünkü huzur ortamında sadakat ve fedakarlıklarıyla katkısı büyük olan Emniyet Teşkilatımızı istismara, 15 Temmuz öncesi gibi kendisini 'müstakbel başbakan' atayan Zafiyet Hanım da katılmış. Yapmak istediğin şey, bir FETÖ senaryosu. Başaramayacaksın Zafiyet Hanım" dedi.

MERAL AKŞENER NE DEDİ?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugünkü grup toplantısında polislerin sorunlarını dile getirerek şu ifadeleri kullanmıştı:

- Devlet kurumlarıyla devlettir ve bir devletin kurumsal yapısını oluşturan yegane unsur düzendir. Düzenin olmadığı bir devlet anlayışında kamu yani millet ne refaha, ne huzura ne de mutluluğa ulaşamaz.

- Kamu düzenini korumak ve sürdürmek bir devletin vatandaşlarına en büyük sorumluluğudur.

- Demokrasiyle işlenen, anayasayla güvence altına alınan tüm hak ve hürriyetlerimiz ancak ve ancak devletin kurduğu düzen içerisinde güvende olabilir.

- Demokratik devletlerde güvenlik, insan haklarını korumak ve kamu düzenini sağlamak demektir.

- Çünkü özgürlükler ve insan hakları sadece güvenliği, kamu huzurunu sağlamış bir ülkede olur. Bir devletin iç işleyişinin temelde asayiş ve emniyet oluşturur.

- Bugün dünya savaşın, çatışmanın, salgın hastalıkların ve göç dalgalarının kıskacı altında adeta güvenli ve güvensiz ülkeler olarak ikiye ayrılmış durumda.

- Kamu yönetimimiz içindeki en köklü kurumlardan biri hiç şüphesiz İçişleri Bakanlığı’dır. Emniyet teşkilatı mensuplarımız terörle mücadeleden cinayetlere, uyuşturucuyla mücadeleden suç örgütlerine kadar birçok alanda büyük fedakarlıklar yaparak çalışıyorlar.

- Polis kardeşlerimiz gösterdikleri bu fedakarlık karşısında neyle karşılaşıyorlar? Her gün daha da artan çalışma koşullarıyla, siyasi baskılarla ve mobbingle karşılaşıyorlar.

- Kendilerini sürekli ezmeye çalışan kirli düzenle karşılaşıyorlar. Canımızı yakan intihar vakaları her geçen gün daha da artıyor.

- AK Parti'nin nefes alan her canlısına verilen koruma polis memurlarının çektiği eziyeti size anlatamam.

- Psikolojik baskı mı, çocuklarını baktırmak mı, evlerinin işlerini yaptırmak mı, uşak gibi kullanmaya çalışmak mı dersiniz.

- Bunlara karşı direnç gösterenlerin cebinde paran var mı demeden yolun ortasında bırakılmasını mı dersiniz.

- Nasıl bir ezme halini hiçbir dönemde görmedim. Bunu milletin adamı olup milleti unutmuş olan sayın Erdoğan’ın dikkatine sunuyordum. Çevrenize, sağınıza, solunuza dikkatle bakınız.

- Bu vahim durum karşısında Bay Kriz ve usta İçişleri Bakanı hiçbir şey yapmıyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da hiçbir sorun yokmuş gibi yaparak intihar eden evlatlarımızın bir değeri yokmuş gibi umursamaz tavırlar takınarak kurdukları kirli düzeni sürdürmeye devam ediyorlar.

- Bu doğrultuda ilk olarak emniyet teşkilatımıza saldırıyorlar. Kapatılan Polis Akademisi'nden hâlâ bir ses yok. Bir rütbeli memur 4 yılda yetişirken bugün 6 ayda komiser yardımcısı rütbesi veriliyor.

"İNŞALLAH BİZE NASİP OLACAK"

- Ben, bu kürsüden sizlere; Devletimizdeki yerinizi ve öneminizi iyi bilen bir insan olarak, eski bir bakanınınız olarak, İyi Parti'nin Genel Başkanı, ve Allah nasip eder, milletimiz de takdir ederse, Türkiye'nin müstakbel başbakanı olarak, söz veriyorum...

- Buna asla izin vermeyeceğiz! Kahraman Türk polisinin değerini, sadece şehit olduğunda bilen, bu köhnemiş zihniyeti mutlaka değiştireceğiz! Emin olun çok az kaldı! Sizler için 3600 ek göstergeyi çıkartmak da inşallah bize nasip olacak.