CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 TV'de yandaş isimlerin konuğu oldu. Soylu, Belkıs Kılıçkaya moderatörlüğünde, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun sorularını cevapladı.

Bakan Soylu, yayında Meral Akşener ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Akşener'e "Stajyer İçişleri Bakanı" diyen Soylu, defalarca "Biz Akşener'i iyi tanırız" ifadesini kullandı.

Soylu'nun Akşener ile ilgili açıklamaları şöyle:

Akşener benim için 'Aptal' dedi. Bir hanımefendiye. 6 ay İçişleri Bakanlığı yaptı, 6 ay... Stajyer İçişleri Bakanı. Ben siyaset meydanına çıkarsam, bu tür sözler ağzımdan ağır çıkar.

Biz sayın Akşener ile aynı partide, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yaptık. Biz onu iyi tanırız, o da bizim onu iyi tanıdığımızı bilir. Sayın Devlet Bahçeli'ye hakaret etti. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımız'a yaptığı hakaret, bir insana yakışmaz, bir hanımefendiye hiç yakışmaz. Üzüldüm, doğru da değil.

Bu kadar kibir, bu kadar gurur... Bu kadar kendini bilmezlik. Bana 'Aptal' demiş. Hz. Ali'nin meselesini biliyorsunuz, ben bunu Allah'a havale ederim, nefsileştirmem ama Cumhurbaşkanımız'a söylediği söz, siyasi hayatta kaldırılabilir bir söz değildir.

Size başka bir hikaye anlatayım. Biz aynı partide siyaset yaptık. Yine o dönem benden önceki il başkanı (Şimdiki MHP'li, dönemin DYP İstanbul İl Başkanı Celal Adan) vardı, şimdi de Meclis başkan vekili. Şu kulaklarımla duydum.

Hepimize Meral Akşener dedi ki, "Bu Celal abi var ya" dedi, "Benim hayatımın her zor anında bana yardımcı olmuş elini vermiştir. Allah ondan razı olsun. Ben hayatım boyunca onun yaptıklarını ödeyemem" dedi.

Kendi parti grubunda ona da iftira attı. Biz iyi tanırız. Değer sistemi olmadığını da biliriz. Karakterini de biliriz. 6 ay İçişleri Bakanlığı yapacaksın, gelince "Ben onu görevden alırım..." Devlet bilmez. Ben bu kadar söyleyeyim.