CiddiGazete- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yu hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?" dedi.

Foça Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni'ne katılan Soylu'nun konuşması şöyle:

"Bu ülke, çok badire geçirdi, çok zorluklardan geçti, bu tip militan ruhlu insanları da ülkenin huzurunu bozmak isteyen siyasileri de çok gördü. Ama bu tezgaha bu ülke bir kez daha düşmez. Vandallar gibi üniversitenin kapısını kırdılar, orası bilim yuvası. Binlerce dolar gazetelerinden maaş alan o insanlara sesleniyorum. Kalemleriniz devlete karşı cellatlık için hep bilenmiş oldu. Kalemleriniz bu milletin dirliğine karşı cellatlık için hep bilenmiş oldu. Bir gün bu insanların vicdanına dokunmadınız. Bir gün bu ülkenin birliği için, beraberliği için nasıl bir gayret gösteririm diye bir düşünce içerisinde olmadınız. Darbe şakşakçısı oldunuz. Darbenin meşruiyetini nasıl sağlarım diye bir anlayış içerisinde oldunuz.

Konuşmasında Genelkurmay eski Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ'un açıklamaları ile gazeteci Can Ataklı'ya da yer veren Soylu, "Bu ülkenin gündemini nereye getirmeye çalıştıklarını, neye hazırlık yaptıklarını bilmiyor değiliz" dedi.