CİDDİGAZETE

Antalya’nın Kemer ilçesinde İl Göç İdaresi Müdürleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her gün seri tweetlerle, sıfır bilgisiyle, kararmış kalbiyle, sağlıksız veya tamamen uydurma veriyle, sadece laf cambazlığıyla, maalesef bazıları da profesörlük kisvesinin altına sığınarak göç konusunda ahkam kesen, insanları tahrik etmeye çalışan, bizi birbirimize düşürmeye çalışan ve travmatik bir dönemde geldiği için aklı da travmatik olan buna yeltenen insanlar var. Biraz vicdanınız varsa bu adamı susturun" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ı hedef alan Soylu'ya cevap gecikmedi. Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, "Süleyman Soylu, tek başına tv'lere çıkıp bana hakaret edeceğine eğer kendine güveniyorsan istediğin televizyonda istediğin genel müdürü yanına alarak dosyaların ile gel, Suriyeli sığınmacıları konuşalım" dedi.

Süleyman Soylu, Ümit Özdağ'ın çağrısına henüz cevap vermedi.

"TÜRKLER TEPKİ GÖSTERMESİN"

Öte yandan Prof. Dr. Ümit Özdağ, AKP hükümetinin Suriyeli sığınmacılarla ilgili stratejini "göçmenlik" üzerine kurduğunu belirten bir belge yayımladı. Özdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"AKP'nin gizlediği belge, Suriyeli sığınmacılara 'GÖÇMEN' diyor. Belge çalışmaları hedefinin göçmenlere yönelik kabul düzeyinin güçlendirilmesi ve toplumsal kabulü artırmak için tedbir almak. Türkçesi; Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz, Türkler tepki göstermesin."