CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman'ın sosyal medya hesabındaki FETÖ mesajları tartışma yarattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Temmuz 2020'de CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanıp "Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem, bir tek FETÖ'cü göreve geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur" demişti.

Soylu'nun sözlerinden birkaç ay sonra 100'e yakın kaymakam ve vali yardımcısının FETÖ'den görevden alındığı haberleri medyaya yansıdı. Bu isimler arasında Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde atananların da olduğu ortaya çıktı.

Aradan bir yıl geçti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasıyla 53 mülki idare amirinin "FETÖ ile bağlantıları olduğu" gerekçesiyle devletle ilişiği kesildi.

İçişleri Bakanlığı'ndaki bu gelişmelere karşılık bakanlıkta FETÖ tartışması bitmedi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman'ın arşivindeki FETÖ mesajlarını hala silmemesi dikkat çekti.

Yusuf İzzet Karaman, "Samanyolu TV Davetsiz Misafir programı ekibi Demremizdeydiler bugün" mesajıyla fotoğraf yayımlamıştı.

Karaman bir de "Bugün ilçemizde hizmet sevdalılarının kermes açılişını yaptık" diyerek bir fotoğraf daha paylaşmıştı.

Karaman'ın FETÖ etkinliklerinde çektirdiği fotoğraflar hala sosyal medya hesabında yer alıyor.

Kaynak: Odatv