CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 Ekim 2021 tarihinde, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen Kadın Muhtarlar Derneği'nin Kadınlar Buluşması'nda şöyle konuşmuştu:
“Geçen gün vilayetlere gidiyorum; Diyarbakır, Adana ve İstanbul da dahil olmak üzere, muhtarlarımız diyor ki, ‘Efendim şurada metruk bina var, burada metruk bina var ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara, ‘Bu binayı ne yapacaksın.’ Muhtar, ‘Mahkeme kararı var yıkamayız’ diyor. Ben de diyorum ki, gece yarısı dozer gelsin yıksın. Kim yıktı, biz nereden bilelim ya!"

Adalet Bakanlığı tarafından Ankara'da bir otelde düzenlenen 'Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu'na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Süleyman Soylu'nun sözlerini isim vermeden eleştirdi.

Bakan Gül, "Değerli arkadaşlar, bizim rehberimiz hukuktur. Bizim rotamız hukuktur. Bizim kılavuzumuz hukuktur. 'Biz yapalım, hukuk arkadan gelsin' değil; 'Hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti" diye konuştu.