CİDDİGAZETE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Diyarbakır İl Binası önünde annelerin yaptığı eyleme katıldı. Annelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyleyen Soylu, “Bütün Türkiye’ye ve dünyaya karşı ortaya koydukları haykırışa olan desteklerini getirdim. Kendi çocukları için burada değiller. Bundan sonraki tüm çocuklar için ve bütün ülkemizin çocukları için buradalar. Demiri eritecek bilekleri var. Bu yaptıkları mesele çok kıymetlidir” dedi.

Soylu, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı söyleyerek günlerdir HDP önünde eylem yapan annelere yaptığı konuşmada, “Bu bir siyasi partinin kendini terör örgütüne kullandırmasının sonunu oluşturacak hayırlı ve güçlü bir adımdır. Bu annelerin evlatlarını terörden kurtarabilecek önemli bir adımdır. Üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Daha dün Diyarbakır’da bu annelerin evlatları gibi bir kız çocuğunu annesiyle buluşturmanın onurunu yaşadık. Devletimizin gücü ve annelerin kudretiyle bu acıları bu topraklarda ve etrafımızdaki coğrafyada bitirecek, annelerin yüreğiyle ders vereceğiz. Bir sorumluluğumuz vardı; gelip milletimiz adına bu insanlara burada destek vermek, onu yerine getirdik. Burada bu anneler bir haykırış ortaya koyuyor. İnşallah çok güçlü bir sonuç alacağız. HDP teşkilatları bu annelerin masum çocuklarını dizlerinin dibinden alıp terör örgütüne katan yapıdır. Herkes biliyor, biz de biliyor ve gereğini yerine getiriyoruz. Diyarbakır’da bu olaylarla ilgisi olmayan insanlara bile sorsanız bir tek cümle söylerler; ‘Evet belediyeleri ve teşkilatlarıdır’ Bu kadar basit. Ne yaptığını bu anneler çok iyi biliyor. Bu millet feraset sahibidir. Anne gönlü, demiri eritecek gönüldür” ifadelerini kullandı.

BAZI SANATÇILAR SOYLU’YLA BERABER DİYARBAKIR HDP BİNASI ÖNÜNDE

Aralarında Hülya Koçyiğit, Muazzez Ersoy, Gülben Ergen, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurtoğlu, Hazım Körmükçü ve Hasan Kaçan’ın da bulunduğu bir grup sanatçı, Diyarbakır’da HDP binası önünde oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.