CiddiGazete- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte "Afganistan İnsani Yardım Treni Uğurlama Töreni"ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE'lerle ilgili açıklaması oldu" sözlerine, "Arkadaşlar; dedikodu değil, iyiliğin zamanı" diye cevap verdi.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da kar etkisini artırmaya başladığı gün İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yemeğe giderken çekilen MOBESE kayıtlarının paylaşılmasına tepki göstermişti.

Ekrem İmamoğlu, şöyle demişti:

- Bu konunun devletin imkanları kullanılarak bir MOBESE kamerasının böylesi bir magazinsel, kaotik bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının takipçisi olacağım.

- Çok önemli bir meseledir bu, kişisel de bir meseledir. Bu konudaki düşüncemi Sayın Yerlikaya ile dün ve bugün paylaştım.

- Özellikle kamera sistemleri bir kazanın, suçun tespiti için kullanılır. Bunun kuralları vardır. Genel Başkanımız da dile getirdi bazı takip iddiaları, dinlenme vs…

- Biz bundan çekinmeyiz. Hukuksal tarafı ayrı bunlar varsa eğer... MOBESE gibi hususların ne için kullanılacağı bellidir, olayların, suçların tespitidir.

- Bu, sürecin parçası yapılarak servis ediliyor, birileri bunu kullanıyor. Bu çok önemli bir meseledir.

- Bunun talimatını kim verdiyse, kim müsade ettiyse, önemini bir insan şu an gözlerimin içine bakarak anlayabilir.

- Mevcut konunun önüne geçmesin diye bu kadar konuşuyorum. Ama hukuki olarak takipçisi olacağımı, mücadelemin devam edeceğini söyleyeyim.