CiddiGazete- Dolandırıcılık iddiaları üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Thodex isimli şirket yetkilileri hakkında soruşturma başlatırken, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ise Thodex'in Türkiye'deki finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına bloke koydu.

2 milyar dolarla yurt dışına kaçan şirketin yönetim kurulu başkanı Faruk Fatih Özer'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile aynı karede yer aldığı bir fotoğraf, gün içerisinde sosyal medyaya yansıdı.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Özer'i tanımadığını belirterek, "Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019'da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı'ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklamasının ardından Özer'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de birlikte olduğu bir fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlgili şahıs Faruk Fatih Özer'i tanımıyorum" diyerek, "Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019'da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır" ifadelerini kullandı.