CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesiyle birlikte yer aldığı fotoğrafın altına ağır küfür yazan şahsın adli kontrolle serbest kalmasına Twitter’dan isyan etmiş ve şu mesajı paylaşmıştı:

"45 gündür anam hastanede

Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest

Ne yapmalıyım

Bakan olsam ne yazar

Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder

Tweetimle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım."

ADALET BAKANI GÜL’ÜN SÖZLERİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik yapılan çağrılar için, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" ifadelerini kullandı.

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen 5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Gül, kimsenin Adalet Bakanı’ndan bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemeyeceğini belirtip, "Adalet Bakanı'nın cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim" diye konuştu.

Abdulhamit Gül’ün bu sözleri Süleyman Soylu’ya tepki olarak değerlendirildi.

‘BİR TELEFON ÖTEDE...”

AKP Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Bölükbaşı da, sosyal medya hesabından, “Bir telefon ötede olan kişilere meramını buradan anlatmaya kalkıyorsan niyetin sorgulanır.

Parti disiplini dava disiplinidir. Biz böyle gördük böyle öğrendik” mesajı paylaştı. Bölükbaşı’nın mesajı da Süleyman Soylu’ya tepki olarak değerlendirildi.