CİDDİGAZETE

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan Suriyeli Mohamad Almakhod, Twitter'dan tanıdığı Sinan Oğan'dan, dövmek için adresini ve telefonunu istedi!

Suriyelilerin Türkiye'de üniversiteyi bedava okuduğunu ve üzerine burs aldığını belirten Sinan Oğan'a, yine Türkiye'de üniversite okuyan bir Suriyeliden cevap geldi.

İktidarın Suriyelilere yönelik politikalarına yönelttiği eleştirilerle gündeme gelen Türk milliyetçisi Sinan Oğan, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Lütfen birisi Türkiye’de Üniversite okuyan bir Suriyeli Arap’ın, bir Iraklı Türkmen’den veya Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan Türkünden üstünlüğü nedir yazabilir mi? Niye Suriyeli bedava okuyor, üstelik burs alıyor da diğerleri yüksek ücret ödüyor" diye sormuştu.

Oğan'a bu paylaşımının ardından, Türkiye'de üniversite okuyan bir Suriyeli'den sert mesajlar geldi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan Suriyeli Mohamad Almakhod'un mesajlarını yine Twitter hesabı üzerinden paylaşan Oğan, "Gelmiş ülkemdeki Van Yüzüncü Yıl Üniv. Tıp Fakültesi'nde bedava okuyor, ülkenin siyasetçisine 'Sinancık' takipçilerime de 'cahil' deyip, tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

Suriyelinin paylaşımına büyük tepki oldu. Sinan Oğan'ın takipçileri, Almakhod'a kendi telefonlarını ve adreslerini bildirdi.

Sinan Oğan MHP milletvekiliyken, Meclis görüşmelerinde kendisine saldıran onlarca AKP milletvekiline tek başına karşılık verirken çekilen fotoğrafıyla akıllarda kaldı.