Hürriyet'ten ayrıldıktan sonra T24'de yazmaya başlayan Mehmet Y. Yılmaz, Devlet Bahçeli'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için yaptığı açıklamayı çok ağır ifadelerle değerlendirdi.

İşte Mehmet Y. Yılmaz'ın o yazısı:

Devlet Bahçeli’den ne olur?

Devlet Bey’in bugünkü kankalık ilişkilerine bakarak, “yakında İmamoğlu ile de kanka olur, kime küfür ederse bir süre sonra onun değerli olduğunu anlıyor” mu demeliyiz?

MHP Genel Başkanı, İstanbul’un seçilmiş ama koltuğu çalınmak istenen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beşiktaş-Başakşehir maçına gitmesini şöyle değerlendirdi:

“Mazbatayı stadyuma taşımak, taraflar arasındaki rekabeti siyasi düşmanlığa dönüştürmek için ekilen bir tohumdur. Bundan belediye başkanı olmaz.”

Peki “Devlet Bahçeli’den ne olur” diye sorarsanız, “ne köy, ne kasaba” derim.

Çünkü Devlet Bahçeli, daha iki sene öncesine kadar ağız dolusu hakaretler yağdırdığı, insana bugün “kankam” diyor.

Devlet Bey, Recep Tayyip Bey’e o sözleri Kasımpaşa’da bir kıraathanede söylemiş olsaydı, en hafifinden kafasına bir tavla yerdi, gözü morarmadan da oradan çıkamazdı.

O da şanslıysa tabii.

Ama bunca ağır hakaretten sonra bir tek açıklama yapmadan “kanka olduk, aramızı bozamazlar” diyor.

O zaman mı yanılıyordunuz bugün mü yanılıyorsunuz? Bu sorunun yanıtını ve gerekçesini en azından parti üyelerine açıklamak zorunda değil misiniz?

İmamoğlu’nun avukatı değilim elbette, kendi yanıtını kendisi verir.

Ama bunca yılın siyasetçisine, seçilmiş bir kişi hakkında böyle konuşmak yakışıyor mu?

Yoksa Devlet Bey’in bugünkü kankalık ilişkilerine bakarak, “yakında İmamoğlu ile de kanka olur, kime küfür ederse bir süre sonra onun değerli olduğunu anlıyor” mu demeliyiz?