CİDDİGAZETE

İYİ Parti'nin TBMM Grup Başkanı Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar oldu. İstanbul Milletvekili Abdul Ahat Andican'ın istifa ettiği TBMM Grup Başkanlığı için bugün seçim yapıldı.

Meral Akşener'in aday gösterdiği Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, oy çokluğuyla İYİ Parti'nin grup başkanlığına seçildi.

Milletvekili olmayan Meral Akşener'in yerine İYİ Parti'nin TBMM'deki grup başkanlığını Orhan Çakırlar yürütecek.

TANIMI OLMAYAN GÖREV!

Meral Akşener, Ahat Andican'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar politik sahadadır ve benim de çok değer verdiğim bir insandır. Bir problem neticesinde bu görevi bırakmış değil; tamamen sembolik ve temsil makamından olması kaynaklanan bir nedenle bu kararı aldı. Çünkü bu görevin tanımı yok" demişti.

ORHAN ÇAKIRLAR NASIL MİLLETVEKİLİ OLDU?

24 Haziran seçimleri için listeler Yüksek Seçim Kurulu'na verildikten sonra Edirne birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Akalın'ın kamu görevinden süresi içinde istifa etmediği ortaya çıktı ve adaylığı yasal gerekçelerle düşürüldü.

Listenin ikinci sırasında yer alan Orhan Çakırlar'ın eşi İmren Çakırlar, bu durum üzerine birinci sıra milletvekili, eşi Orhan Çakırlar da ikinci sıra milletvekili adaylığına yükseldi. İmren Çakırlar, eşinin birinci sıra milletvekili adayı olması için istifa etti ve Orhan Çakırlar, İYİ Parti'nin bir milletvekili çıkardığı Edirne'den seçilerek TBMM'ye gitti.