CiddiGazete- Fenerbahçe ve Galatasaray Kadın Futbol Takımları, tarihte ilk kez karşı karşıya geldi. "Kadınlara uygulanan her tür şiddete ve ayrımcılığı son" temasıyla düzenlenen organizasyonda sarı-lacivertli ekip, Galatasaray'ı 7-0 mağlup etti.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanan maçta goller Fatma Kara (P), Berdan Bozkurt, Fishley (3), Cordner ile Setenay Sırım kaydetti.

Galatasaray'da Daniels, karşılaşmanın 5. dakikasında kırmızı kart gördü.

MERAL AKŞENER: KADINA ŞİDDETE SON

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kadın futbol takımlarının kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak için dostluk maçı oynamasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, maçın oynandığı Nef Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu akşam güzel bir olaya şahitlik edildiğini söyleyen Akşener, şunları kaydetti:

"Dünyanın en önemli spor karşılaşmalarından biri Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti üzerine yapılan derbidir. Ama bugün kadına şiddete dikkat çekmek ve kadına şiddete hayır demek, kadınlara yönelik davranışların düzeltilmesini sağlamak ve buraya dikkat çekmek amaçlı bu iki ezeli rakip, kadın futbol takımlarıyla maç yaptılar ve çok özel bir olaya şahitlik ettik. Berabere gibi olsaydı daha mutlu olacaktım (Gülerek). Bu dostluk maçının Türkiye’deki pek çok ayrışmanın da önüne geçecek bir örnek olmasını diliyorum. Kadına şiddete son."

ABDULHAMİT GÜL: KAZANAN KADINLAR OLDU

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise maçın ardından yaptığı açıklamada, "Emeği geçen iki futbol takımımızın da yöneticilerini, oyuncularını tebrik ediyorum. Kadına yönelik şiddeti hiçbir zaman, hiçbir yerde görmemek dileğiyle" dedi.

"Skor ne olursa olsun kazanan kadınlar oldu" diyen Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 'Kadına şiddete son' mesajıyla çok önemli bir etkinlik izledik. Ülkemizin iki köklü takımının kadın futbol takımları, toplumsal farkındalık oluşturmak üzere bu maçı oynadılar. Bu anlamda da önemli bir mesaj verilmiş oldu. Her anlamda kadına şiddete karşıyız, bu anlamda her türlü eylemin karşısındayız. Bu mücadeleyi her alanda, her zaman yapmak gerekmekte. Bu siyaset üstü bir mesele. Toplumun her kesiminin, her alanında verilmesi gereken bir mücadele. Bu konudaki her türlü projeye biz destek veriyoruz. Kadına şiddete karşı sıfır toleransla bu konuda farkındalık getiren bu tip etkinliklerin, çok önemli ve anlamlı olduklarını düşünüyoruz. Adalet Bakanlığı olarak, adliyelerde yalnız değilsiniz şeklinde birkaç yıldır uygulamaya koyduğumuz projeler de var. Bu kadınların uğramış olduğu her türlü mağduriyet ve şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz. Ben emeği geçen iki futbol takımımızın da yöneticilerini, oyuncularını tebrik ediyorum. Kadına yönelik şiddeti hiçbir zaman, hiçbir yerde görmemek dileğiyle. Bir kadının bile suça maruz kalmadığı, şiddete maruz kalmadığı bir dünya dileğiyle. Emeği geçen herkesi kutluyorum."

AHMET DAVUTOĞLU: İKİ SPOR KULÜBÜNÜ TEBRİK EDİYORUM

Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımları'nın Nef Stadı'ndaki karşılaşmasını tribünde, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte izleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, karşılaşma sonrasında açıklamada bulundu.

Akşener ile fotoğraflarını paylaşan Davutoğlu, "Kadına yönelik şiddetle mücadele için düzenlenen özel maçta Galatasaray ve Fenerbahçe kadın futbol takımlarının tarihi mücadelesine eşim Sare hanımla tanıklık ettik. Kadına karşı şiddet konusunda farkındalık oluşturma çabaları için iki spor kulübünü tebrik ediyorum" dedi.