CiddiGazete- Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı, İşveren Kuruluşları, Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu, “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doların 18 TL olması ne kadar suni ise 10 TL bandına inmesinin de bir o kadar geçici olduğunu ve kurdaki dalgalanmaların dinmeyebileceğini söyleyen Hatipağaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan karar, geçici bir karardır. Açıkçası şunu merak ediyorum. TL mevduatı olanlara verilecek bu döviz kuru taahhüdü nereden ve nasıl karşılanacak? Bir vatandaş olarak böyle bir destek bizim sırtımıza mı yük mü olacak? Bunun tamamen karşısındayız” dedi.

SOSYAL DEVLET VURGUSU

Hükümetin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir sosyal devlet olduğunu unutmadan önceliklerini belirlemesi gerektiğini ifade eden Hatipağaoğlu, “Bütçeden emekliye, işçiye, engelliye, memura, esnafa, çiftçiye, yatırımcıya doğru dürüst destek sağlanamazken nasıl olacak da bankada yüksek tutarda mevduatı olanlara döviz kuru açısından güvence verilecek? Üstelik bunlar üzerinden vergi de alınmayacak. Bir garanti, bir taahhüt verilecekse vatandaşa verilmelidir. Alınan karar büyük mevduat sahiplerinin zararları olmasın diye alınmış bir karardır. Vatandaşa hiçbir yansıması olmayacaktır, enflasyondan başka. Her tercih bir vazgeçiştir. Hükümet büyük mevduat sahiplerini korurken vatandaştan vazgeçmiştir” diye konuştu.

‘PARASI OLANLARA GÜVENCE!’

Faiz lobisiyle mücadelenin içinin boş çıktığını ve bu konuda da hükümetin söylemleriyle çeliştiğini söyleyen Dr. Hatipağaoğlu, “Hani faiz lobisiyle mücadele ediliyordu? Görünen o ki hükümet faiz lobisinin hoşuna gidecek bir hareket yaptı. Siz hiç ekmek kuyruğunda bekleyen bir annenin bankada yüksek tutarda mevduatı olduğunu duydunuz mu? Ya da bir memurun, esnafın bankada ne kadar parası olabilir? Siz önce piyasalara güven vereceksiniz, önce vatandaşa güven vereceksiniz. Vatandaşınız size güvenmezse kimse size inanmaz. Açıklanan bu karar, parası olanlara güvence verirken, zarar eden esnafa, işçiye, ekini tarlada kalan çiftçiye daha fazla yük bindirecek” dedi.