CiddiGazete- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündemi değerlendirdi.

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı'nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır” sözlerini değerlendiren Karamollaoğlu şunları söyledi:

‘BU BİR ÇIRPINIŞTIR’

"Seçimlerde barajın olmaması gerekir. Milletin her kesiminin TBMM'de temsil edilmesi gerekiyor. Bir parti milletvekili çıkaracak kadar oy alıyorsa Meclis’te de temsil edilmelidir. Seçim barajının yüzde 7 olması ya da 5 olması önemli değil, bu bir bütün. İttifaklar, daraltılmış bölge sistemi vs. birçok şey konuşuluyor. Burada Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi gücünü gösterme çabası var. Bu bir çırpınıştır."

‘ONLAR BİZDEN AYRILDI’

Temel Karamollaoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşın arasına gidip dolaştığımda, ‘Daha önce AK Parti’dekilerle beraberdiniz de şimdi niye ayrıldınız’ diye tepkilerle karşılaşıyordum. Bir defa şunu unutuyorlar, şuna açıklık getirelim: Biz ayırılmadık, onlar bizden ayrıldı. Erdoğan, Erbakan Hocamızın politikalarını tasvip etmediği için ‘Yeni bir açılım yapacağız’ diye ayrıldılar.

Kendisi üç konuda yeni rota belirledi:

1. "Avrupa Birliği, bizim artık medeniyet projemizdir"

2. ABD ve İsrail stratejik müttefikimizdir.

3. Faizci kapitalist ekonomik sistemi de model olarak benimsedik." dediler.

TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FAİZ

Bunlar bugün de değişmedi, hatta öyle bir noktaya geldik ki, dünyada bizden yüksek faizi olan 2 tane ülke var, başka yok. Yüzde 19 Merkez faizini bırakın, faiz kabul edilebilir bir şey değil. Herhangi bir ekonomist Türkiye'deki faize baktığında ciddi bir problem olduğunu anlar. Yüzde 19 faiz normal olabilir mi? Yatırım da üretim de güçleşiyor. İster istemez, enflasyon da yükseliyor.”