CiddiGazete/Bekir Şimşek- Diploması tartışma konusu olan güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı olmasının ardından, THY'de de tartışma yaratacak görevlendirmeler peş peşe geldi.

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Ümmet Şenocak, ne iş yaptığının tarifi olmayan, "THY Özel Kalem Operasyon Müdürü" oldu.

Eleştirilecek atama kararını İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sekreteri Ali Kıdık duyurdu. Havacılık sektörünün tanınan ismi Kıdık, atamayla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"THY batma noktasına gelmiş, adam müdür atama derdinde. İşin ucunda Ak Parti il başkanı Bayram Şenocak olunca bu atama alelacele ve sessizce yapılmalı. Ak Parti İl Başkanı Bayram Şenocak’ın oğlu Ümmet Şenocak THY Özel Kalem Operasyon Müdürü oldu. O müdürlük ne iş yapacaksa."

Ali Kıdık, daha sonra paylaşımını düzelterek, Ümmet Şenocak'ın Bayram Şenocak'ın oğlu değil, kardeşi olduğunu belirtti.

BDDK BAŞKANI'NIN OĞLU DA MÜDÜR OLARAK ATANDI

Daha sonra "airporthaber"de verilen haberde, Ümmet Şenocak'ın Bayram Şenocak'ın kardeşi olduğu belirtildi ve ikinci bir atamanın daha bilgisi paylaşıldı.

THY'de yapılan son dönem atamalarla ilgili "airporthaber"de yer alan haber şöyle:

AK Partili İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Ümmet Şenocak, diğeri de BDDK Başkanı ve aynı zamanda THYOPET Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Ali Akben'in oğlu Feyyaz Akben atandı.

Krizden dolayı çalışanların maaşlarında kesintiye gitmeye hazırlanan THY'de, Ümmet Şenocak Özel Kalem Operasyon Müdürlüğü'ne, Feyyaz Alben ise yolcu hizmetleri müdürlüğüne getirildi.

Pandemi dolayısıyla yüzlerce uçağı yerde yatan ve işten çıkarma dahil birçok tasarruf tedbirini uygulamaya koyan ve hatta sipariş ettiği bazı uçakların teslimatını ertelemek için üretici firmalarla görüşen THY'nin, kriz ortamında dahi yeni oluşturulan müdürlük görevlerine torpilli isimleri atamasının kamuoyunda eleştirileri de beraberinde getirmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bir süre önce bir televizyon programında nakit ihtiyacı için ellerindeki bazı uçak motorlarını satacaklarını açıklamıştı.

Ayrıca THY, 25 adet uçağını da sat/kirala yöntemiyle şirkete nakit girişi sağlamak için girişimlerini sürdürüyor.

Filosunda 360 uçağı bulunan THY'de 700'e yakın müdür görev yapıyor ve her uçağa neredeyse iki müdür düşüyor.