CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam–Çerkeş Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan, konuşmasında, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli ile ilgili, "Bu proje mevcut güzergahı 2,4 kilometre kısaltarak, vakitten ve akaryakıttan yılda yaklaşık 7,5 milyon lira tasarruf sağlayacaktır" dedi.

"Son 18 yılda ülkemizde karasından havasına, demirinden denizine kadar tüm ulaşım hatlarında adeta bir seferberlik başlattık" ifadelerini kullanan Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı: "Eskiden sadece güneş, deniz, kum üçgenine sıkışmış turizmimiz, yaygınlaşan ve standartları yükselen yollarımız sayesinde Anadolu'nun dört bir yanına doğru genişlemektedir."

Erdoğan, "Havalimanlarımızdan hızlı tren hatlarımıza kadar diğer ulaşım araçlarının da bu derece etkin kullanılması kara yolu ağımızın yaygınlaşmasının bir sonucudur. Hepsi de birbirini tamamlayan bu ulaşım ağlarımız sayesinde hem insani gelişmişlik hem ekonomik altyapı bakımından geleceğimize çok daha güvenle bakabiliyoruz" dedi.

"BİZİ YOLUMUZDAN ÇEVİREBİLECEKLERİNİ SANDILAR"

"Yaptığımız yollardan sadece insanların ve yüklerin değil, aynı zamanda geleceğimizin de geçtiğine inanıyoruz” diyen Erdoğan, “Tıpkı geçmişte rahmetli Menderes'e, rahmetli Demirel'e, rahmetli Özal'a, bugün 10. vefat yıl dönümü olan rahmetli Erbakan Hocamıza yaptıkları gibi bizi de bu tür seviyesiz tacizlerle yolumuzdan çevirebileceklerini sandılar” şeklinde konuştu.

"ASFALT İYİ GÖRÜNMÜYOR"

Erdoğan, kurdelenin kesilmesi sırasında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na asfalt konusunda ilginç eleştirilerde bulundu. "Sıcak asfalt düzgün yapılmamış" diyen Erdoğan, yüklenici firmayla konuşulmasını istedi. Erdoğan, "Asfalt pek iyi gözükmüyor" ifadesini kullandı ve çevre düzenlemesinin de bir an önce yapılmasını söyledi.