CİDDİGAZETE/özel

Geçen haftaya damga vuran siyasi gelişmede AKP Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman görevden alındı ve yerine Ersan Aksu atandı. Aynı şekilde MHP İl Başkanı Taner Tekin de görevinden alındı, Samsun Milletvekili Erhan Usta, kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Açıkta bulunan MHP Samsun İl Başkanlığı'na bugün atama yapıldı. AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in bacanağı Hüseyin Edis, MHP Samsun İl Başkanı oldu.

HÜSEYİN EDİS KİMDİR?

1960 Bafra doğumlu Hüseyin Edis, liseyi bitirdikten sonra 1978'de Gazi Üniversitesi'nden mezun oldu ve hayatını Ankara'da idame ettirmeye başladı. 7 Haziran 2015 seçimlerinden Samsun ikinci sıradan MHP milletvekili oldu. Seçildikten sonra Kurban Bayramı tatilini memleketi yerine Antalya'da geçirdiği için Samsun'daki seçmen kitlesinden büyük tepki aldı. Sosyal medyada yoğunlaşan tepkiler üzerine, kurban bayramının son günü Samsun'a gelerek fotoğraf çektirdi.

Erken seçim kararı alınması üzerine, bir daha seçilemeyeceğini düşünerek Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. İkiz kardeşi Hasan Edis de Bahçeli aleyhine sert ifadeler içeren paylaşımlar yaptı.

1 Kasım seçimlerinde Meclis'e milletvekili olarak giremeyen Hüseyin Edis bu kez, çalışan olarak TBMM'de istihdam edildi.

Hüseyin Edis'in ikiz kardeşi Hasan Edis de müteahhit olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde inşaat işleri yaptı. AKP'li Menderes Türel'le bacanak olan Hüseyin Edis, bugün Samsun MHP İl Başkanlığı'na atandı. Karar, Balgat tarafından henüz resmi olarak açıklanmadı.