CiddiGazete- 1994 seçimlerinde MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçilen, ardından Fazilet, devamında AKP'ye geçen, oradan ayrıldıktan sonra İyi Parti'de ısınma turları atan, Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilmeyeceği söylenince tekrar AKP'ye dönen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AKP'nin kaldırdığı "Andımız" üzerinden "Türklük" vurgusu yaptı.

AKP’li Altınok, Andımızın kaldırılması için genelge yayımlayan partisini değil, genelgeyi iptal etmeyen Danıştay’ın kararını eleştirdi.

Turgut Altınok, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Andımız"ı haykıra haykıra söylememiz lazım. "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım" demekten kim gocunur, kim alınır, neden alınır? Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve herkes devletimize vatandaşlık bağıyla bağlıdır. Andımızı gururla okumalıyız, çocuklarımıza okutmalıyız.

Şükür ki bir devletimiz ve bir andımız var. Andımız da Türk milletinin adıdır. Küllerinden doğmuş bir devletiz, bundan gurur duyuyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Herkes Amerikalıyım diyor, Amerika’nın marşını göğsünü gere gere 202 millet söylüyor.

Bizim Andımız hepimizin gururudur, yüz akıdır. Bunu söylemekten şeref ve onur duymalıyız. İnşallah yanlıştan dönülür, milletimizin adı ve kökü çocuklarımızın o güzel seslerinde nidalanmaya devam eder."