CiddiGazete- İyi Parti Antalya İl Kurucu Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Onur Şahin, Türk milliyetçilerinin İyi Parti’de kundakta boğulduğunu söyledi. Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu gibi isimlerin partinin kuruluşunda yer almasına vurgu yapan Şahin, ilerleyen süreçte milliyetçi, anti emperyalist ve Atatürkçü isimlerin pasifize edildiğini belirtti. 21. Y.Y. Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi de olan Şahin şunları söyledi:

"Partinin kuruluş koşullarındaki söylemlerde belirli tutarsızlıklar olmasına rağmen o coşkulu hava, söylemler iyi niyetli düşünmeye sevk etti.

Başlangıçta partinin programı açıklanırken Kemal Üçüncü Hocamız ve başkaca milliyetçi aydınlar tasfiye edilirken göç yolda düzelir dedik.

Bu partiyi milliyetçi muhalefet inşası için adres olarak göreceğiz diye Antalya kurucu il yönetiminde görev aldım.

Ertelenen kongre öncesinde de il divanına davet edildim.

Ali Türkşen, Ali Aydın Paşa, Fatih Eryılmaz gibi vatanseverliğinden şüphe etmediğimiz pek çok isim partinin kuruluş aşamasında ön plana çıkartılmışlardı.

İyi Parti’nin de gayri resmi olarak eş başkanlıkla idare edildiğini fark ettik.

"MİLLİYETÇİ, ANTİEMPERYALİST, ATATÜRKÇÜLER PASİFİZE EDİLDİ"

Sayın Meral Akşener milliyetçi, anti emperyalist, Atatürkçü öncüleri sürekli pasifize ederek, partinin dışına atarak ne olduğu belirsiz BOP’çu, Sorosçu, FETÖ iltisaklı isimleri çok kritik makamlara getirdi.

Parti zarar görmesin diye çok fazla kamuoyuyla paylaşmadan ciddi mücadeleler verdik.

Burdur Kurucu İl Başkanımız Osman Kurt gibi arkadaşlar istifaya zorlandı.

Gayrı millici kadrolarsa genel başkanın (A) takımında yer buldu.

İdris Naim Şahin gibi tarihin en FETÖ'yle iltisaklı bakanlarından birisi belediye başkan adayı yapılmak istendi.

Hasan Seymen gibi Türk milletini etnik asimilasyonla suçlayan, PKK kanallarında devlet millet aleyhinde demeçler veren isimler merkez divana alındı.

Ersagun Yücel gibi çok ciddi ticari şaibeleri olan, hiçbir siyasi tecrübesi olmayan adam genel başkan yardımcısı yapıldı ve rantiyeci yerel yönetimler için gerçekleştirilen ittifakta Tunç Soyer’in bir belediye iştirakinin başına genel müdür yapıldı.

"AKŞENER'İN HİMAYESİNE İHTİYACIMIZ YOK"

Türk milliyetçilerin bugün için bu partide siyaset yapabilmesi mümkün değil.

Parti içi mücadele ederek partinin demokratik kurullarının işletilip netice alınmayacağı da son derece açık.

Türk milliyetçilerinin kundakta boğulma operasyonu Meral Akşener ve ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bunda ısrar edilmektedir. İnanılmaz haysiyet cellatlığıyla vatanperver milliyetçi insanlar bu partiden dışlanmıştır.

Bir taraftan HDP ile ayyuka çıkan, adı ne olursa olsun gizli görüşmeler ve CHP’ye tam teslim, CHP’nin belediye rantından menfaat uman parti bürokratlarını oralara kanalize eden zihniyet, diğer taraftan da Yavuz Ağıralioğlu gibi Cumhuriyetçi ve Atatürkçü fikirlerle bağdaşmaz Osmanlıcı, Ümmetçi fikirleri her fırsatta ortaya koyan, Cumhur ittifakına göz kırpan, Ensarioğlu gibi bölücülük yapan isimlerin yer aldığı merkez divan.

İyi Parti maalesef kuruluştaki iddiasının aksine, yönsüz, gayrı milli, Bahadır Erdem gibi HDP sever, FETÖ över ne olduğu belirsiz siyasi mazisi olmayan kişilerin yönetiminde bir yapıya dönüşmüş durumda.

Bizlerin vatana millete sahip çıkması için Akşener’in siyasi himayesine ihtiyacımız yok.

Yakında çok daha ciddi, çok daha somut, pişkinlikle reddedemeyecekleri hakikatlerin de çıkacağını düşünüyorum. Şu an yeni bir parti kurmak, yeni bir siyasi hareket başlatmak gündemimizde yok."

Kaynak: Aydınlık