CiddiGazete- MHP'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş, 27 Mayıs ihtilalindeki rolünü hayattayken de anlatmasına rağmen, şahsını ve Türk milliyetçilerini farklı saiklerle eleştirmek isteyenlerin hedefi oldu.

Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Emin Ekmen, 27 Mayıs'ın yıl dönümünde, "Herkes Adnan Menderes ve arkadaşlarını paylaşıyor, ben de darbecileri paylaşıyorum. Hatırlamak ve yüzleşmek için" notuyla Başbuğ Türkeş'in radyodan darbe bildirisini okuduğu fotoğrafını paylaştı.

EKMEN'E CEVAP KENDİ PARTİSİNDEN GELDİ

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi AKP Batman eski Milletvekili de olan Mehmet Emin Ekmen'e cevap, şu anda siyaset yaptığı partisinden geldi.

Deva Partisi'nin bir diğer Kurucular Kurulu Üyesi eski Büyük Birlik Partili Musa Malik Yıldırım, Alparslan Türkeş'le ve Türk milliyetçiliğiyle hesaplaşmak için Menderes'in idamını istismar etmenin ahlaki olmadığını belirten bir paylaşım yaptı.

Yıldırım, HDP çizgisindeki Mehmet Emin Ekmen'in paylaşımını şu sözlerle eleştirdi: "Alparslan Türkeş'le ve Türk milliyetçiliğiyle hesaplaşmak için Menderes'in idamını istismar etmek, ahlâkî değildir, delikanlıca değildir, adil hiç değildir. Herkes haddini bilsin."

Öte yandan yıllarca MHP'de siyaset yapan, hatta Alparslan Türkeş'in vefatından sonra genel başkanlığa aday olan Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ramis Ongun ise Mehmet Emin Ekmen'in paylaşımına sessiz kaldı.