CiddiGazete- Başbuğ Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş'in başkanı olduğu Alparslan Türkeş Vakfı, Ankara Yenimahelle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde anma programı düzenledi.

Başbuğ Türkeş'in 25 Kasım'daki 104. doğum günü münasebeti nedeniyle yapılan programda çok sayıda ülkücü yer aldı.

Saat 15.00'te başlayan programı sabote etmek için yaklaşık 30 kişilik bir grup salona daldı. Şiddetli kavganın yaşandığı programda yumruk yumruğa kavga çıktı. Kadınların ve çocukların feryadı salonda yankılandı. Kavgada çok sayıda kişi yaralandı.

Polis ekiplerinin salona girmesine müsade ettiği saldırganlar, bir süre sonra yine polis korumasında salondan çıkartıldı.

Saldırganlar salondan çıkartıldıktan sonra programa devam edildi.

TÜRKEŞ'İN YOL ARKADAŞLARINA SALDIRDILAR

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştürk'ün başında olduğu grubun Alparslan Türkeş'i anma toplantısında hedef aldığı ve yaraladığı isimlerden bazıları şunlar:

- 1968 yılında Alparslan Türkeş'in talimatıyla Genç Ülkücüler Teşkilatı'nı kuran ekipten Ülkücü İşçiler Birliği Kurucu Genel Başkanı 77 yaşındaki Salih Dilek...

- Bir neslin elinden düşürmediği romanların yazarı, 5 Mayıs 2021'de hayatını kaybeden merhum Emine Işınsu'nun eşi, 76 yaşındaki Prof. Dr. İskender Öksüz...

BUNLARIN ÜLKÜCÜLÜKLE İLGİSİ YOK

Saldırıdan sonra olayları değerlendiren Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz, "Bizler buraya rahmetli Başbuğumuzu yad etmek, onun fikirlerini, eserlerini gençlere aktarmak için toplandık ama bir kısım fitne fücur buna müsade etmedi. Tabi etmeyecekler. Niye etmeyecekler? Alparslan Türkeş gibi düşünenler olduğu zaman birilerine baston olamayacaklar, birilerine yandaş olamayacaklar, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanların yanında olamayacaklar. Bizler Türk milliyetçileri olarak hiç kimseye boyun eğmedik. Mamak zindanlarından idam sehpalarına giderken bile kimseye boyun eğmedik. Bunların ne ülkücülükten, ne Türk milliyetçiliğinden haberleri yok" dedi.

TURGAY BAŞTÜRK HEDEF GÖSTERMİŞTİ

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştürk, Alparslan Türkeş'in anılmasına izin vermeyeceklerini belirten sosyal medya paylaşımında şöyle demişti:

"Ülkücüler mukaddesatımızı ayaklar altına alanların; partimize, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'e, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye ihanet edenlerin Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i anmasını asla kabul etmez, ilelebet de etmeyecektir.

SEÇİM DÖNEMİ AKP'LİLERE SERBEST!

Ülkücülerin Alparslan Türkeş'i anmasına "izin" verilmeyeceği söylenirken, ülkücülere çok ağır hakaretler eden AKP'liler, seçim döneminde ellerinden tutularak Başbuğ Türkeş'in kabrine götürüldü. Ankara'da Mansur Yavaş'ın sandığa gömdüğü AKP'li Mehmet Özhaseki, vefatından tam 22 yıl sonra ilk kez gittiği Türkeş'in kabrinde fotoğraf verdi ancak ülkücüler Özhaseki'ye oy vermedi.