CİDDİGAZETE

Seçimler yaklaşırken, önceki yıllarda Türk milliyetçelerine, MHP'lilere ve ülkücülere ağır hakaretler eden, işten çıkartan AK Partililer, hızlı bir şekilde saf değiştirdi. FETÖ ile kumpas ortaklığı yapılan yıllarda, özellikle AK Partili belediyelerden çıkartılan, işe alınmayan ülkücüler, 31 Mart öncesi iltifat yağmuruna tutuldu.

Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrini "stüdyo" gibi kullanıp "PR" çalışması yapan AK Partili isimlerden biri de İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok oldu.

Partisinin ilçe başkanı Oktay Avcılar ile birlikte Ankara'ya gidip, 22 yıl önce vefat eden merhum Alparslan Türkeş'in kabrini ilk kez ziyaret eden ve fotoğraf çektiren Erdoğan Tok, "PR" çalışmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Erdoğan Tok, üç fotoğrafla süslediği "PR" çalışmasına şu notu düştü: “Türk siyasi tarihinin bir dönemine damga vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in mezarını AK Parti İlkadım İlçe Başkanımız Oktay Avcılar ile ziyaret ederek dua ettik. Rabbim mekânını cennet eylesin.”

MHP ESKİ İL BAŞKANI İSYAN ETTİ

Uzun yıllar MHP'nin Samsun İl Başkanlığı'nı yapan, seçimlerde defalarca aday gösterilmiş Şaban Kılıç, AK Partili Belediye Başkanı'nın "PR" çalışmasına büyük tepki gösterdi. Kılıç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Gerek, 2014 Mart seçimlerinden bir kaç ay sonra işten çıkarılan 51 kişinin, gerekse aynı yılın 31 Aralık günü işten çıkarılan 400 civarında işçinin, işten çıkarılma sebebinin (İşten çıkarılanların MHP'li, ülkücü, Türk milliyetçisi olduğunu) hepimiz biliyoruz... Ben ve yönetimde bulunan bütün arkadaşlarım, işten çıkarılma sebebinin, (MHP'li-ülkücü) olma vasıfları olduğunu çok iyi biliyoruz... O günkü Fen İşleri Müdürü'nün (belki, halen vazifesine devam ediyordur) şantiyede topladığı işçilere, işten çıkarılmalarını tebliğ ederken neler dediğini, ne tür bir MHP-ülkücü düşmanı tavır sergilediğini çok iyi biliyoruz... İşten çıkarılan bir ülküdaşımızın, AKP teşkilatlarında vazife yapan bir akrabasına Erdoğan Tok'un ne dediğini çok iyi biliyoruz...

Yukarıdaki fotoğraf, ülkücü-MHP'li kardeşlerim için bir ibret vesikası olmalıdır...

MHP-ülkücü düşmanlığından dolayı yüzlerce işçiyi, kış günü, işsiz-güçsüz bırakıp kapının önüne koyan zihniyeti sandıkta ağır yenilgiye uğratmak ülkücülerin-Türk milliyetçilerinin boynunun borcudur..."

Öte yandan, Erdoğan Tok'un işten çıkardığı ülkücü işçilerden birinin, girdiği bunalım sonucu hayatına son verdiği iddia edildi.