Bursa’nın İnegöl ilçesinde, dönemin Cerrah Belde Belediye Başkanı olan İsmail Karaman’ın önerisiyle Alparslan Türkeş’in adı, bir caddeye verilmişti.

İnegöl Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Ahmet Genç, haziran ayında yapılan meclis toplantısında, Türkeş’in isminin daha işlek bir cadde ya da bulvara verilmesini teklif etti.

Yapılan son meclis toplantısında ele alınan teklif, AKP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

AKP’liler ret oyu vermelerinin gerekçesini “adres karmaşasına neden olur” diye açıkladı.

‘KARAR BİZİ ÜZDÜ’

Kararın ardından bir açıklama yapan MHP Grup Sözcüsü Ahmet Genç şunları söyledi:

“Örnekler var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Alparslan Türkeş ismini çeşitli yerlere verdi. Türkiye’de de birçok belediye örneği var. Buna rağmen İnegöl'de bu konunun görmezden gelinmesi bizleri derinden üzdü. Gerekçeleri ben usül ve yasaya uygun bulmuyorum. Biz Alparslan Türkeş isminin daha fazla kitleye ulaşacak bir yerde yaşatılmasını talep ediyoruz.”

İYİ PARTİ’DEN DE TEPKİ

Dönemin Cerrah Belde Belediye Başkanı olan eski MHP’li, yeni İYİ Partili İsmail Karaman da “İnegöl’de bir bulvara ya da bir kültür merkezine Alparslan Türkeş isminin verilmesini istiyorum” dedi.

AKP Grup Sözcüsü Ahmet Kara ise teklife karşı çıkma nedenlerini, “İsme karşı değiliz. Değişikllik, resmi adreslerle alakalı gerçekleşen bütün bilgilerin değişmesine neden olacak” diye açıkladı.