İYİ Parti'deki "Twitter" gaflarına bir yenisi daha eklendi. Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, "Kürdistan'ın sesi" Rüdaw'ın Twitter paylaşımını "retweet"leyerek (paylaşarak) yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. AKP'nin çözüm sürecinde Türksat'tan yayın sponsoru olduğu Rüdaw, sonraki süreçte halktan gelen yoğun şikayet ve tepki üzerine Türkiye Cumhuriyeti'ne ait uydu platformundan çıkartılmak zorunda kalmıştı.

RÜDAW'I BİLMİYOR OLABİLİR Mİ?

Hava durumunda kullandığı Kürdistan haritasına bile Türkiye'den 18 vilayeti dahil eden, TSK'ya hakaretler yağdıran Kürdistan'ın medyadaki ayağı, bir çocuğun babaannesine özlemini dile getiren video yayınladı. Teröristlerin sesi olan Rüdaw'ın bu paylaşımını "bilmeden" retweet"leyen İYİ Parti Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, zehir kusan bu yapının algı operasyonuna katkı yaptı.

ŞEHİT ÇOCUKLARI DA BABALARINI ÖZLEDİ!

Kürt çocuğunun babaannesine özlemi Lütfü Türkkan'ın "hümanist" duygularını tetiklerken, PKK kurşunuyla toprağa düşmüş babasını bir daha hiç göremeyecek olan binlerce şehit çocuğunun yüreğini sızlattı. Türkkan'ın Twitter'daki bu paylaşımının altına PKK'lılar Kürtçe övgüler yağdırırken, milli duyguları hassas olan Türk vatandaşları ise ağır hakaretler yazmaktan geri kalmadı. Lütfü Türkkan'a İYİ Parti'deki ülkücülerden de ağır eleştiriler geldi.

BİLMEYENLER İÇİN RÜDAW

Rüdaw, Türkçe resmi sayfalarında yayın ilkelerini şu şekilde tanımlamaktadır:

Kürdistan’ın gelişimine katkı sunmayı görev biliyor ve Kürt milli davasının çözümü için de, bir medya grubunun verebileceği hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Yayınlarımızla, dünyanın dört bir yanında yaşayan Kürtler arasında bir köprü kurarak, halkımızın tüm bireyleri arasında iletişim sağlamayı hedefliyoruz. Rûdaw, İngilizce haberlere de özel bir önem vermektedir. Çünkü, bütün dünyanın Kürtler ve Kürdistan ile ilgili haberlere en doğru kaynaktan ve hızlı bir şekilde ulaşmasını önemsiyoruz.

Türkiye Rudaw’ı Türksat'tan Çıkardı!

TEPKİLER ARTINCA HÜKÜMET RÜDAW'I UYDUDAN ÇIKARTTI

RTÜK, Irak Kürdistanı merkezli yayın kuruluşu Rüdaw’ın, Türksat uydusundan çıkarılmasını görüşmek üzere 25 Eylül 2017 tarihinde toplandı. IKBY’deki bağımsızlık referandumu karşısında red cephesinden yana saf tutan Türkiye, Rüdaw ve K24 ile Waar TV kanallarının Türksat'tan çıkarılması yönünde karar verdi.

Rûdaw, KCK denen hain örgütle ilgili 21.06.2015 tarihinde yaptığı açıklamada şöyle demektedir:

"Rûdaw’ın Kürtler için yaptıklarını da bugüne dek hiçbir Kürt medya kuruluşu yapamamıştır. İlginçtir; KCK daha önce de Rûdaw’ı eleştirerek, gerillaların Güney Kürdistan’da IŞİD’le savaşını yayımlamadığını, görüşlerine yer verilmediğini ileri sürüyor. Halbuki, bizzat KCK, Rûdaw’a demeç verilmemesi için karar almıştır. Buna rağmen, PKK ve bağlı oluşumların açıklamaları Rûdaw’da devamlı olarak yayımlanmaktadır. Rûdaw, resmi bir şekilde Batı Kürdistan’daki tüm idari ve siyasi kurumlarla ilişkide olup, tüm halkın ve siyasi tarafların sesi olmaktadır. Tüm Batı Kürdistan halkı, Rûdaw’ın etkili uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde Kobani için yaptığı büyük hizmetlere şahitlik etmektedir.

Rûdaw, Batı Kürdistan’ın savunulması uğruna tüm şehit düşenlere saygı duymaktadır. HDP eşbaşkanları ile Türkiye’deki diğer partilerin açıklamaları Rûdaw’da yer aldığı kadar, Kürtçe yayın yapan diğer medya kurumlarında yer almamıştır. Ayrıca; Türkiye’de oy verme işlemleri ve HDP’nin kutlama görüntüleri her kanaldan çok Rûdaw’da yer aldı. Rûdaw’ın Diyarbakır’dan yayımladığı görüntüler, PKK medyasının hiçbir kurumunun şimdiye kadar yapamadığı bir çalışmaydı!

KCK açıklamasının sonunda, 'Eğer Rûdaw TV, gerçekten de söylediği gibi Kürt halkının özgürlüğünden yana bir yayıncılık yapacaksa, herşeyden önce bütün Kürt özgürlük hareketlerini kabul eden ve bu temelde sahiplenen bir yayın çizgisine sahip olmalıdır. Bu temelde Rûdaw TV’yi yayın politikasını gözden geçirerek ulusal çıkarlara hizmet eden bir yayıncılık yapmaya davet ediyoruz' deniliyor. KCK’nin açıklamasının bu paragrafındaki dili olumlu görüyor ve KCK’den her yerde doğrudan diyalog için talepte bulunuyoruz. Rûdaw, hiçbir partinin siyasi ilkelerini Kürt milletinin zorunlu ilkeleri olarak kabul etmediği gibi, kendi ilkeleri olarak da görmüyor.

Rûdaw Medya Grubu, Kürtçe’nin en büyük ve etkili medya kurumu olarak dünya çapında her geçen gün daha da büyüyecektir. Kürdistan’la ilgili haberlerin Kürtler’e ve tüm dünyaya ulaştırılması, milletimiz için en büyük hizmettir. Kürt milletinin kurtuluşuna ve geleceğine, yayıncılığımızla en büyük hizmeti yaptığımıza inanıyoruz."

CG/özel haber/Bekir ŞİMŞEK