CG/ÖZEL HABER
Pazar günü olağanüstü seçimli genel kurul yapacak olan İYİ Parti, tüzüğünde de tadilata gidecek. Genel Başkan Meral Akşener’in talebi üzerine, halen 12 olan başkanlık divanı üye sayısı 15’e yükseltilecek. Genel İdare Kurulu üyelerinden atanan başkanlık divanı üyeleri, tüzükte genel başkana verilecek yetkiyle, istenirse 15’e çıkartılmasının yolu açılacak.

25 Ekim’deki parti kuruluşunda da 15 sayısı gündeme gelmiş ancak genel merkezdeki yer sorunu nedeniyle oda vermekte güçlük yaşanacağı için sayı 12’de kalmıştı. Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, çalışma ofisini genel merkezin arka sokağında bulunan farklı bir binaya taşıyınca, bir kişilik yer açılmış oldu.

Geçen süreçte genel merkezde yapılan düzenlemeyle ataması yapılacak yeni başkanlık divanı üyeleri için de yer temin edildi. Pazar günü tüzükte yapılacak tadilatla 15’e çıkartılacak genel başkan yardımcılarının sayısı, yeni yüzlerin de vitrine çıkmasına olanacak sağlayacak. Mevcut başkanlık divanından üç ismin yeni dönemde olmayacağı başkanlık divanına genel başkan Akşener’den talep gelirse altı yeni üye dahil edilecek.

Başkanlık divanına girmesine kesin gözüyle bakılan Buğra Kavuncu’nun yanısıra, yeni dönemde Lütfü Türkkan ve 2011 yılındaki kaset skandalından sonra MHP’den istifa eden Cihan Paçacı’nın da ismi geçiyor. Mevcut genel başkan yardımcılarından geçen hafta istifa ettiğini duyuran Mustafa Erdem’in yanısıra Şule Ünlü Doğan da büyük ihtimalle yeni dönemde partide olmayacak.

Erdem ve Şule Ünlü Doğan’ın yanısıra sürpriz bir isim daha İYİ Parti Başkanlık Divanı’yla yollarını ayıracak. Bugün Ankara’da toplanan il başkanları, Genel İdare Kurulu seçimlerinin “çarşaf” mı, “blok” mu olmasını tartıştı. Sadece bir il başkanı “çarşaf” liste isterken, diğer il başkanları “blok” liste talebinde bulundu. İl başkanlarından alınan imzalar genel başkana sunuldu. Alınan karar gereği, pazar günkü kongrenin “blok” liste olması kesinleşti. Genel başkan Meral Akşener’in listeye yazacağı isimler partinin yönetimde yer alacak.