CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama mesajında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Pervin Buldan'ın isimleri yan yana andı.

İmamoğlu'nun paylaşımından memnun olan Pervin Buldan, 16 dakika sonra teşekkür ederek cevap verdi.

İyi Parti cephesi ise bir süre sessiz kaldı. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Doğru bulmuyorum" diyerek, tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesi Cumhur İttifakının PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın mektubundan fayda uman siyasetini örnek gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İyi Partili Ali Kıdık da "Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık" diye tweet gönderdi. Kıdık ikinci paylaşımında ise "Biz ipleri koparmayız, gerekirse keser atarız" ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu'nun İyi Parti'yi karıştıran sosyal medya paylaşımına Meral Akşener'den cevap geldi. Ankara'da esnaf ziyaretlerinde bulunan Akşener, İmamoğlu'nun tweetini ve İyi Parti tabanından gelen tepkileri "hürriyetçilik" olarak değerlendirerek şöyle dedi:

- İnsanların konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bunun ilk örneği kendi partimizdir.

- Dolayısıyla hem sayın İmamoğlu'nun tweeti, hem de sayın Ağıralioğlu, kendi tutumlarını, kendi görüşlerini dile getirdiler. Hürriyetçilik ilkesi içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı.

- Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular; ben de saygı duyuyorum.

Öte yandan Meral Akşener'in açıklamasının ardından, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu şu paylaşımı yaptı: