CiddiGazete- Ülkü Ocakları, akşam saatlerinde gelen "istifa" haberiyle sarsıldı. MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın danışmanlığını yaparken, Olcay Kılavuz'un görevden alınmasının ardından Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na atanan Sinan Ateş, akademik çalışmalarını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı.

Sinan Ateş, sosyal medya hesabından duyurduğu istifasıyla ilgili şöyle dedi:

09 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım.

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, ömür boyu taşıyacağım en kutsal unvan olacaktır. Ülküdaşlarım haklarını helal etsinler. Bu can bu bedende oldukça Liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin ve davamın emrinde olacağım.

EN SON BAHADIROĞLU'NA SERT ÇIKMIŞTI

Beklenmedik şekilde istifa eden Sinan Ateş, en son geçen pazar günü Atatürk düşmanı Yavuz Bahadıroğlu'nun Atatürk'e hakaretten sonra hükümeti tehdit eden sosyal medya paylaşımına sert tepki göstermişti.

Sinan Ateş, AKP'ye yakın Bahadıroğlu'nun skandal paylaşımına şu cevabı vermişti: "FETÖ'nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu'nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir."

BAHADIROĞLU TWETİNİ SİLMEK ZORUNDA KALDI

Ülkücülerden gelen yoğun tepki üzerine Atatürk düşmanı Yavuz Bahadıroğlu, hakaret ve tehdit içeren paylaşımını sildi. Ülkücülerle kardeşlik bağı olduğunu savunan Bahadıroğlu yine skandal bir açıklama yaptı: "Son twitimin bazı yanlış anlamalara ve yargılara yol açmasına üzüldüm. Maksadı aşan şekilde anlaşıldığı için tweetimi sildim. Tek dileğim dizilerde tarihi gerçeklere sadık kalınmasıdır. Konuya hassas yaklaşan ülkücü camia ile kardeşlik bağlarımız vardır."