CİDDİGAZETE/özel

Altı yıldır Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan ve 24 Haziran'da Mersin'den MHP milletvekili seçilen Olcay Kılavuz görevden alındı. Haberi ilk kez pazar günü Ciddigazete duyurdu. Görevden alma olayının perde arkasını da yine ilk kez Ciddigazete yazıyor...

Kıdemli MHP muhabiri Çınar Coşkunserçe, Olcay Kılavuz'un görevden alınma sürecini en ince ayrıntısına kadar anlattı.

İşte Çınar Coşkunserçe'nin kaleme aldığı, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un görevden alınmasına uzanan hayret verici süreç:

"Haberlerde mutlaka duymuşsunuzdur. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz görevden alınmış. Ancak, görevden alınma nedeni hakkında ise gerçek bilgi verilmiyor.

Konu hakkında başkaları ne anlatır, nasıl bir açıklama yapar bilemiyorum. Bana gelen bilgiyi sizlerle paylaşayım;

ne de olsa eski bir MHP muhabiriyim. Benden duymanız daha doğru olur.

İddiaya göre; Aydın'da bir üniversitede bir kavga çıkıyor. Bu kavgada, Aydın MHP İl Başkanı'nın yakını bir kız da yanlışlıkla yumruk yiyor. Bunun üzerine Aydın İl Başkanı adamlarını alarak okula gidiyor. Kıza yanlışlıkla yumruk atan çocuğu buluyor. Dövüyorlar. Bu da yetmez gibi yumruk atan çocuğa zorla, yumruk yiyen kızın ayaklarını öptürülüyor ve özür diletiliyor. (Anladığım kadarı ile kızı dövenler ülkücü)

Olay sonrasında Aydın İl Başkanı başka bir iş için Ankara'ya geliyor. Ocak Genel Merkezi'ne davet ediliyor. Burada olayın nasıl geçtiği soruluyor, kendisine hakaretler ediliyor. Sonra da MHP Aydın İl Başkanı'na, 'Sen ülkücülere nasıl olur da bir kızın ayağını öptürürsün' diye dayak atılıyor.

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan.

Olay büyüyor. Olcay Klavuz ile Aydın'ın ileri gelenleri ve MHP'deki Aydın İl Başkanı'nı destekleyenler arasında şiddetli tartışma yaşanıyor. Bay Bahçeli olaya müdahil oluyor. Aydın Ülkü Ocakları tamamı ile görevden alınıyor. Sonra da Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve yöneticilerine genel merkezi terk edin talimatı veriliyor."