CİDDİGAZETE

AKP'ye yakın Yeni Akit Gazetesi, Ankara Keçiören'de MHP ilçe teşkilatının ülkücü Mansur Yavaş'a oy verdiğini yazdı.

Haberde; "MHP Keçiören teşkilatı ilçe belediyede AK Partili aday Turgut Altınok'a oy verirken, Ankara Büyükşehir Adaylığı'nda CHP'li Mansur Yavaş'a oy verdikleri öğrenildi" ifadeleri kullanıldı.

Sandık sonuçlarının iddiayı doğrular nitelikte olduğu belirtilirken, ilçe belediyelerinde AKP'nin oylarının yüksek görüldüğü, büyükşehirde ise düştüğü vurgulandı.

Yeni Akit'te; "Bahçeli'nin affetmeyeceği tahmin ediliyor" denilen olay hakkında; "Cumhur İttifakı'na ters düşen her hareketi cezalandıran MHP Genel Merkezi'nin ittifak ruhuna aykırı olan bu davranışı nasıl cezalandıracağı ise merak konusu oldu" ifadeleri yer aldı.

Ciddigazete'nin Ankara'da düzenlediği kuruluş yıl dönümü yemeğine Yusufiyeli ülkücüler büyük ilgi göstermiş, seçimlerde Mansur Yavaş'a oy verileceği belirtilmişti. Geceye merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, şehit Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Servet Sazak, Ülkü Ocakları eski genel başkanları, MHP'li eski bakanlar, milletvekilleri ve yaklaşık bin 500 ülkücü katılmıştı.