CiddiGazete- 19 Mayıs'ta Ankara'da koordinasyon merkezinin açılışını yapan Ayyıldız Hareketi, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde yarın Van'ın Ulupamir Köyü'ne kritik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Büyük çoğunluğu korucu olan ve devlet yanlısı tutumları nedeniyle bazı çevre köylerin baskısına maruz kalan Ulupamir sakinleri, sorunlarını Özdağ ve ekibine anlatacak.

Bir yandan partileşme çalışmalarına devam eden Ümit Özdağ'a Ulupamir ziyaretinde Ali Çolak ve Seyit Yücel gibi milliyetçi camianın tanınan isimleri de eşlik edecek.

SORUN MECLİS'E TAŞINACAK

Ümit Özdağ ve Ayyıldız Hareketi mensuplarının yapacağı ziyaretin ardından hazırlanacak rapor TBMM'ye sunulacak.

Esenboğa'dan havayoluyla Van Ferit Melen Havalimanı'na gidecek olan heyet, konvoyla karşılandıktan sonra Erciş'e bağlı Ulupamir Köyü'ne geçecek.

ULUPAMİR'DE NELER OLUYOR?

Van Erciş'e bağlı Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir Köyü, son aylarda büyük baskı altında...

Devletin Kırgız Türkleri'ne büyük çoğunluğu ücret karşılığında tahsis ettiği mera alanları, bölgedeki PKK sempatizanları tarafından işgal edildi. Tehdit altındaki Kırgızlar, bölgedeki gerginliğin artmaması için sükunetlerini korurken, içme suları bile tahrip edilip bölgeden gitmeleri için mobbing uygulanıyor.