CiddiGazete- Andımızın ve devlet madalyalarında Atatürk kabartmalarının kaldırılmasına bir tepki de İstanbul Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan geldi.

Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Maalesef 19 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Yaptığınız hangi icraat Türk gençliğinin ve Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele'yi unutmasına sebep olabildi? Her yıl on binlerce genç atasını ziyaret etmek için Anıtkabir'i doldururken bakalım bu kararı verenlerin kabrini kaç kişi ziyaret edecek?" dedi.

Özdağ'ın açıklaması şöyle:

Her gün suni bir gündemle unutturulmaya çalışan kriz ekonomisi ve siyasi istikrarsızlığın son icadı da Atatürk'ün devlet madalyalarından kaldırılması oldu ve faydasız partili Cumhurbaşkanlığı sistemi yanlış icraatlar halkasına bir yenisini daha ekledi.

İLK DAVAYI İSMAİL KONCUK AÇMIŞTI

Çözüm süreci bahanesiyle kaldırılan andımızdan sonra Atatürk'ün devlet madalyalarından kabartmasının kaldırılması kararı 15 Aralık 2013'te alınmış, değerli dava arkadaşım Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un Danıştay'a açtığı iptal davası neticesinde de kabartmanın kullanımının devamı kararı verilmişti. Ve bugün alınan yeni bir mahkeme kararıyla Atatürk'ün kabartmasının kaldırılması kararı yeniden alındı.

İSKİLİPLİ ATIF VURGUSU

Her fırsatta Atatürk'ün ve cumhuriyetin kurucularının izini silmek istediğiniz kadar her fırsatta Türklüğün mevcudiyetinin ve varlığını nişanesi olan simgeleri ortadan kaldırmak istediğiniz kadar keşke İskilipli Atıf gibi Türk düşmanlarının da izini silmek isteseniz!

Maalesef 19 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Yaptığınız hangi icraat Türk gençliğinin ve Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele'yi unutmasına sebep olabildi? Her yıl on binlerce genç atasını ziyaret etmek için Anıtkabir'i doldururken bakalım bu kararı verenlerin kabrini kaç kişi ziyaret edecek?