CiddiGazete- 30 Eylül günü İzmir Torbalı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Barış Yapı Sitesi'nin önünde meydana gelen kavgada, Suriye uyruklu 20 yaşındaki Muhammed Ali Arab, 19 yaşındaki Batuhan Barlak'ı bıçaklayarak öldürdü.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, genel merkezden bir heyetle, bugün Batuhan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Ümit Özdağ, "Bugün Zafer Partisi Divan Kurulu üyeleriyle birlikte İzmir, Torbalı'da katledilen evladımız Batuhan Barlak'ın annesi ve babasını ziyaret ettik. Metin Bey ve Ümit Hanım, yanlarında kız kardeşleri de vardı. Büyük bir üzüntü içindeydiler. Torbalı'nın yerli ailelerinden birisi. Mazlum bir Türk ailesi" dedi.

19 yaşında hayatını kaybeden gençle ilgili bilgi veren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

Batuhan, 13 yaşından itibaren kalbinden rahatsız olan bir genç. Aile bütçesine katkıda bulunmak üzere asansörcüde çalışıyor. İki erkek kardeşi var, iki de kız kardeşi. Onlar da çalışıyorlar. Batuhan'ı bir arkadaşı gelip kendisini çağırıyor. Akşam evden iki elma alıyor; biri kendisine, birisini de arkadaşına. 'Anne' diyor, 'Bir saat kadar dolaşıp geleceğim.' Ancak eve ölüm haberi geliyor. Öldüren kişi, Batuhan'ın annesinin ilk geldiklerinde yardım ettiği Suriyelilerden birisi."

"VATANLARINA DÖNME ZAMANI GELDİ"

Ümit Özdağ, partisinin mülteci konusuyla ilgili görüşlerini de aktararak, "Artık Suriyelilerin vatanlarına dönme zamanı geldi. Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Sokaklarımızda çocuklarımızı örtülü istilacılara öldürtmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özdağ'a İzmir ziyaretinde Zafer Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Polat, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Dinçer Çolak ve Genel Sekreter Yardımcısı Canan Çakır da eşlik etti.