CiddiGazete- İstanbul Milletvekili ve Ayyıldız Hareketi Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

- Biz Türkiye'nin önüne, var olanı eleştirmenin ötesinde, yapacaklarımızı anlatarak çıkıyoruz. Bir kavga için değil rekabet için çıkıyoruz.

- Mevcut cephelerin hiçbirinin parçası olmadan ittifakımızı Türk milleti ile yapma arzusu ile çıkıyoruz.

- Ne 'Cumhur İttifakı'nın ne 'Millet İttifakı'nın içinde değiliz ve olmayacağız çünkü her iki ittifak insanları birbirlerine düşmanlaştırıyor, geriyor ve yabancılaştırıyor.

- Milletimizle ittifak yapmayı tercih edeceğiz.

- Geçmişte hangi siyasi partiye oy verirse versin bugün bizim programımıza inanan, güvenen, cumhuriyetle Atatürk'le İstiklal Harbi ile sorunu olmayan, Türk devletine ve milletine sadakat bağıyla bağlı olan her yurttaşımızın oyuna talibiz.

- Türk milletinden başka milletlere sadakatle bağlı olanlar, Atatürk'le İstiklal Harbi ve cumhuriyetle sorunu olanların oyunu istemiyoruz.

"SURİYELİLER, SURİYE'YE DÖNECEK"

Suriyeli mültecilerle ilgili de açıklama yapan Ümit Özdağ, "Türk milletine her vesileyle yıllardan beri verdiğimiz sözü artık Türk milletinin iradesini yansıtan tek siyasi hareket, tek siyasi duruş olarak hep birlikte veriyoruz. Suriyeliler Suriye’ye dönecekler. Türkiye'de 1 tane Suriyeli kalmayacak, buna izin vermeyeceğiz. Anadolu'nun derinliklerindeki Kayseri'de bile bugün nüfusun yüzde 10'una yakın bir bölümünü Suriyelilerin oluşturmaya başladığını görüyoruz. Kendi gettolarını kurmuş durumdalar.

Suriyeliler Kayseri'ye geldikten sonra bu kentte suç oranlarının arttığını bütün Kayserililer biliyorlar. Evet bazıları 'Kayseri'de Suriyelileri ucuz işçi olarak çalıştırmak iyi oluyor' diyorlarsa bunlar Kayseri'nin nüfusunun çok az bir bölümünü oluşturuyorlar. Kayserililerin yüzde 95'i bu durumdan ağır bir şekilde rahatsız ve artık Suriyelilerin evlerine, yurtlarına dönmelerini haklı olarak istiyorlar" diye konuştu.

"SURİYE’DE İÇ SAVAŞ BİTMİŞTİR"

Suriyelilerin evlerine dönmesi gerektiğini kaydeden Özdağ, "Suriye'de iç savaş bitmiştir. Bayram vesilesiyle ülkenize gidip orada günlerce, haftalarca kalıyorsanız o ülke de iç savaş bitmiş demektir.

Bakın arkadaşlar, buradan hükümet yetkilileri de duysunlar; Kilis'ten Suriye'ye geçen ve İdlib'e giden birçok Suriyeli, İdlib üzerinden Halep'e gitmiş ve bayramını Halep'te geçirmeye devam ediyor.

Hani iç savaş? Bir televizyon muhabirine Kilis'te sınır kapısından çıkış yapan Suriyeli genç, 'Bayram tatili yapmaya ve evlenmeye gidiyorum' dedi. Yarın hanımını da alıp Türkiye'ye dönecek ve burada kısa bir süre içinde 5-6 çocuk sahibi olacaklar.

Çok açık ve net ifade ediyorum; çocuklarınızın ve torunlarımızın geleceği tehlikededir. Onların gelecekteki kazançlarına, eğitimlerine ve güvenliklerine el uzatılmaktadır" dedi.

"SARI MUHALEFET SURİYELİ SIĞINMACILAR KONUSUNDA MIRIN KIRIN YAPMAKTA"

Muhalefet partilerini de eleştiren Özdağ, "İktidar partisi Suriyelilere kitleler halinde vatandaşlık vermekte ve onları oy potansiyeli halinde görmektedir.

Türk milletinin elinden seçmen ithal edersek bu iradesinin çalınmasıdır. Sarı muhalefet ise Suriyeli sığınmacılar konusunda mırın kırın yapmakta, HDP ile ortaklık yaparken nasıl siyasal dansözlük yapıyorlarsa, Suriyelilerin Suriye'ye yollanması konusunda da aynı siyasal dansözlüğü sergilemektedirler.

Bu noktada büyük Türk milletinin 'Suriyeliler Suriye'ye dönmelidir' şeklindeki iradesini evetsiz ve amasız temsil eden tek hareket Ayyıldız Hareketi bünyesinde bir araya gelmiş olan Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçiliğini savunan insanlardır.

Şundan emin olun; bu konuda da diğer konularda da Türk milletine verdiğimiz sözü yerine getireceğiz ve Suriyelilerin barış içinde Türkiye'nin dostları olarak bir sene gibi kısa bir süre içinde Suriye'ye dönmesini sağlayacağız ama bu bir senelik süre içinde de çocuklarımızın canına kasteden, sokaklarda terör uygulamak isteyen, uyuşturucu ticaretine giren, kaçakçılık yapan Suriyeli çetelerin varlığına asla izin vermeyeceğiz. Hepsini kulaklarından tuttuğumuz gibi Halep'in ortasına indireceğiz" diye konuştu.