CiddiGazete- İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, dün gece yaptığı açıklamalarla siyaset gündemini belirledi.

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun yanısıra, parti yönetimiyle ilgili düşüncelerini de dile getiren Ümit Özdağ'ın disiplin kuruluna verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ'ı mahkemeye vereceğini açıklamasının ardından, genel başkan Meral Akşener de bunu doğrulayan bir açıklama yaptı.

TBMM'de İyi Parti'nin yaptığı grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Akşener, Ümit Özdağ'ın disipline verilip verilmeyeceği konusuyla ilgili sorulara net cevap vermekten kaçındı. Meral Akşener sadece, Buğra Kavuncu'nun Ümit Özdağ aleyhine dava açacağını duyurdu.

Öte yandan dün gece İstanbul İl Başkanlığı'nda toplanan bazı partililer, Kavuncu'ya destek vermek için toplu fotoğraf paylaştı.

Ayrıca ilçe başkanlarından, gelemeyen ilçe başkanlarının yerine de "vekillerinden", Ümit Özdağ'ın "ihraç" istemiyle disiplin kuruluna verilmesi için imza alındı. Hazırlanan metnin altına imza atanların isimleri değil, sadece ilçe ismi yazıldı.

AKŞENER NE DEDİ?

Ümit Özdağ'ın partiden ihracını talep eden İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun aksine, Meral Akşener'in bu konuya sıcak bakmadığı öğrenildi.

Akşener'in yakın çevresine, Ümit Özdağ'ın disiplin kuruluna verilmeyeceğini söylediği iddia edildi.