CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde 9 Mayıs’ta gerçekleştirilen Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 32. Kuruluş Yıl Dönümü ve “Türkiye’nin Gücü Ödülleri” töreninde göçmenlere ilişkin şunları söylemişti:

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

“Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye ama Afganistan ama Irak, İran, fark etmiyor. Biz, muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir? Ensar nedir? Bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz, sevgili Peygamberimizin, evet muhacirliğini de biliriz, ensar olduğu dönemi de biliriz. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız.”

ÖZDAĞ'IN CEVABI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erdoğan’ın bu açıklamalarına sosyal medya hesabından, “Sorun değil Erdoğan. Sizin yollamayacağınızı biliyoruz. Biz gerekirse ZORLA yollayacağız. Mesele Ensar olmak değil insanları muhacir etmemektir. Biz muhacirliğe son verip insanları vatanlarına kavuşturacağız. Türkiye’de ucuz işçi olarak kullanmak nasıl ensarlık anlayışı oluyor” cevabını vermişti.

ERDOĞAN-ÖZDAĞ KARŞILAŞTIRMASI

ABD merkezli Bloomberg, bu gelişmenin ardından Erdoğan-Özdağ karşılaştırması yaptı. “Türkiye’de göçmen karşıtı muhalefet politikacısı Ümit Özdağ, Erdoğan’dan daha fazla ‘beğeni’ alıyor” değerlendirmesi yapan Bloomberg’in karşılaştırmasına göre, Özdağ ilk kez Mayıs ayında ortalama 26 bin 640 beğeni alarak Erdoğan’ın ortalama 18 bin 627 beğenisini geçti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın en popüler tweeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya meydan okuyan tweeti oldu.

SÜLEYMAN SOYLU FAKTÖRÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuk olduğu televizyon programında kendisi hakkında açıklama yapınca Ümit Özdağ sosyal medya hesabından, "Soylu, Özdağ Soros taktikleri uyguluyor demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros'tan değil, Toros'tan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi" mesajını paylaşmıştı.

Bunun üzerine Soylu, Özdağ için, "Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Haysiyetsiz adam. Bu adam hayvandan aşağı bir adamdır. Adam yerine koymam. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. Bu kadar açık. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Ümit Özdağ sosyal medya hesabından, "Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İç İşleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek” mesajını paylaştı.

Ümit Özdağ’ın bu mesajı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının neredeyse 4 katı beğeni topladı.

Bloomberg, partisinin tek bir meclis sandalyesine sahip olmasına rağmen Özdağ’ın, artan göçmen karşıtı söylemleriyle, 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan’ı sosyal medyada geçtiğini yazdı.

Bloomberg, Ümit Özdağ başta olmak üzere muhalefetin Erdoğan üzerinde uyguladığı baskının, hükümetin Mayıs ayında bir milyon mültecinin gönüllü olarak Suriye’ye dönüşü için plan yapmasına neden olduğunu da vurguladı.