CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümit Özdağ'ın karşısına çıkmadı.

Ümit Özdağ, sosyal medyada ve basında gündem oldu.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür bugün, "İngilizler Özdağ'ı sever. Kirli oyunun başrolünde tanıdık bir isim var" başlıklı bir köşe yazısı yayınladı.

Ümit Özdağ da Twitter üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Özdağ'ın paylaşımlarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, eski Radikal Yazarı Murat Yetkin ve Suriyeli bir emlakçı yer aldı.

ÖZDAĞ: SÜLEYMAN HAKLI

Ümit Özdağ, Süleyman Soylu'nun "Hepimiz Moğolistan steplerinden geldik" sözüne cevap verdi: "Evet, Süleyman haklı. Biz Türkler Orta Asya'dan geldik. Ama sığınmacı olarak değil, fatih olarak. Ama Süleyman konusunda emin değilim. Çepni boyundan olsaydı dün bakanlıkta saklanmazdı. Herhalde burada bulduklarımızdan. Aksini ispatlamak istersen konum atarım. Ne zaman nerede istersen."

SOYLU'NUN GÜLEN'E ÖVGÜ SÖZLERİNİ PAYLAŞTI

Ümit Özdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün yayın organı Samanyolu TV'de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le ilgili Süleyman Soylu'nun övgü dolu sözlerini şu ifadelerle paylaştı: Türkiye’yi 15 Temmuz darbesine götüren S. Soylu'nun temsil ettiği bu aymazlıktı. O günlerde FETÖ konusunda toplumu uyaranları Ergenekoncu olmakla suçlayan Soylu, bugün de ülkemize yönelik örtülü istila konusunda FETÖ konusundaki aymazlığını sürdürerek ülkemizi felakete sürüklüyor."

BEKİR BOZDAĞ

Ümit Özdağ'ın hedefindeki bir diğer isim ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dı: "FETÖ kumpaslarının müthiş Adaletsizlik bakanı da sahaya inmiş. Bekir, Yozgat'ın Kürt köylerinde Kürtçülük yapıp, 'ben de sizdenim' mavrası ile bölücülük yapıp, Türk Ordusuna sümüklü FETÖ ile tuzak kurup, vatanseverlik numarası yapma."

Ümit Özdağ, kendisi hakkında "İngiliz Özdağ'ı sever" başlıklı köşe yazısını kaleme alan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür hakkında şu ifadeleri kullandı: "Mahmut, Nacar dediğin kişiye sor İngilizce biliyor muymuş? Sen de ait olduğun yere pavyon ve gece kulübü gazeteciliğine dön. Hoş onu bile doğru dürüst yapmadığını biliyoruz. Mahmut ve Ardıç benzeri tiplere kalem vermek, tecavüzcü Çoşkun'u iyi ahlak derneği başkanı yapmak gibi bir şey."

Ümit Özdağ, "Arkamıza bakmadan Kapıkule İpsala" diyen Cem Toker'e şu cevabı verdi: "Hayır gençler, arkanıza dönün. Bakın ve Anıtkabir'i görün. Dikkatle dinleyin."

Ümit Özdağ, "Bu kavga, Erdoğan'ın değirmenine su taşır" diyen Radikal Gazetesi'nin eski yazarı gazeteci Murat Yetkin hakkında ise şunları söyledi: "Bu satırların yazarı Murat Yetkin, Ergenekon operasyonunun 1. iddianamesi çıktığında Ankara'da Radikal gazetesinde kutsal bir kitabı eline almış gibi saygı/hayranlıkla 'polis işini çok iyi yapmış' diyerek, iddianameyi okşamıştı. Çok iyi akıllı taklidi yapar."