CiddiGazete- HaberTürk'te gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir parti kuruyoruz. Ankara'da parti binamızı tuttuk. Kısa süre sonra İsmail Koncuk, Seyit Yücel ve Ali Çolak ile Türkiye'yi gezeceğiz" dedi.

Özdağ'ın Türk milliyetçiliği ile ilgili, "Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçiliğinden bahsediyorum. Atatürk'ün bize gösterdiği hedeflerden bir tanesi de Türk dünyası" sözleri dikkat çekti.

Ümit Özdağ, yeni partiyle ilgili özetle şunları söyledi:

"KURUCULAR KURULU 223 KİŞİ OLACAK"

- Atatürk çizgisinde bir siyasi parti kurmak için bütün Türkiye’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

- Halen bir yandan kurucular kurulumuzu oluşturuyoruz.

- Kurucular kurulu 223 kişi olacak. 2023’e atıfla.

- Her ilden muhakkak bir temsilci olacak kurucular kurulunda.

- Ama bunun dışında Türk dünyasından, Türkiye vatandaşı olan kurucularımız olacak.

- Kırım'dan, Doğu Türkistan'dan, Azerbaycan'dan Güney Azerbaycan'dan, Rumeli'den; bütün Türk dünyasından...

- Ve tabii, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ağır krizi göğüsleyecek, çözüm yollarını önerecek ve yaşama geçirecek bir heyet olacak.

- Şimdi bu heyetin oluşumu üzerinde çalışıyoruz.

"ŞİMDİYE KADAR REDDEDEN OLMADI"

- 100’e yakın isim tespit edildi. Arkadaşlarımızla görüşmelerimiz ve değerlendirmelerimiz devam ediyor. Şimdiye kadar hiç reddeden olmadı.

- Biz de Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ağır krizi düşününce biz de bu krizi aşacak, devleti yönetecek bir kadroyu oluşturmanın mücadelesini veriyoruz onun için hassas hareket ediyoruz.

- Tabii bu kadroyu oluştururken temel çıkış noktamız Birinci Meclis'te olduğu gibi bütün vatanseverleri Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçiliği zemininde toplamak, cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle sorunu olmayan insanlar, daha önce hangi partide olurlarsa olsunlar; yeni bir partide, yeni bir mücadelenin içerisinde olacaklar.

- Bu anlamda parti dışlayıcı değil, kucaklayıcı; gençlerin ve kadınların, özellikle önemli bir bölümünü oluşturduğu önemli bir 223 kişiden bahsediyorum. Buna büyük önem veriyoruz.

GENÇLER VE KADINLAR AKTİF SİYASET YAPACAK

- Sonra, partinin illerdeki teşkilatlanması sırasında da gençleri ve kadınları siyaset yaparken görecek Türkiye. Birçok büyük ilimizin başkanı kadınlar olacak. Gençler siyasette aktif rol oynayacaklar.

- "Gelin kurucularda bulunun" değil, Divanda da çok genç isimler ama Türkiye’ye rol model olabilecek çok genç isimler yer alacak.

- Aynı zamanda siyasette, bürokraside akademide büyük bir deneyimi temsil eden isimler de yine yer alacaklar.

- Tabii sadece Ankara'da yürümüyor çalışmalar. İstanbul'da da devam ediyor çalışmalar. Bu yüzden de ben sürekli Ankara-İstanbul arasında seyahat halindeyim.

ARKADAŞLARIMIZ GEZİLERE BAŞLADILAR

- Ayrıca arkadaşlarımız Anadolu’da gezilere başladılar. İllerde ziyaretler gerçekleştiriyorlar ve bu ziyaretlerde Anadolu teşkilatlarının örgütlenmesi çalışmaları yapılıyor.

- Belirli bir süre sonra Ankara’dan sayın İsmail Koncuk ve sayın Seyit Yücel, Ali Çolak gibi bir arkadaşımızla da Türkiye’yi dolaşmaya başlayacağız ve bir ikinci ziyaret dalgasını gerçekleştireceğiz.

- Bu arada Ankara il binamızı tuttuk. İç mekan çalışmaları yapılıyor. Genel merkezle ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

- Özetle Türk siyasetine yeni bir duruş, yeni bir kan, yeni bir hamle getirmek amacıyla yola çıktık.

- Allah yar ve yardımcımız olsun.

- Milletimizin de desteğini bekliyoruz.