CiddiGazete- TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İyi Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, çok tartışılacak ifadeler kullandı.

Özdağ, kendisine kızılmamasını isteyerek adres gösterdi. İşte Ümit Özdağ'ın o ifadeleri:

Sarı sendikacılığın ne demek olduğunu hepiniz bilirsiniz. İşçinin hakkını savunur gibi yapıp, patronun haklarını koruyan sendikacılıktır bu. Nasıl bir sarı sendikacılık varsa, ülkemizde de sarı muhalefet var. Bu sarı muhalefet ödülünü Erdoğan tarafından yerli ve milli olarak nitelendirmekle alıyor.

Bugün sarı muhalefet partisinin çok şikayet eder göründüğü Cumhurbaşkanı İttifakının var olmasının nedeni İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek başına seçime girmeyi göze alamamasıdır.

Sonuç Akşener’in ifadesi ile İyi Parti’nin yerel seçimlerden çırak çıkması olmuştur. Ancak İyi Parti Akşener’in ifadesi ile sadece yerel seçimlerden çırak çıkmamış, CHP belediyelerinin sağladığı ekonomik kaynaklar ve makamlara bağlı olarak CHP’nin uydu partisi haline gelmiştir.

Bunu ben söyleyince bazı İyi Parti yöneticileri kızıyor. Bana kızacağınıza cesaretiniz varsa İyi Parti’nin iç işlerine karışan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na kızın. Ama kızamazsınız, çünkü belediyelerden gelen çantalar, ihaleler ve işler karşılığında İyi Parti’nin onurunu sattınız.